Ratas IT-ettevõtteid silmakirjalikkuses süüdistamisest: «See on Tamkivi meelevaldne tõlgendus» (5)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Madis Veltman

Teisipäevases Postimehes meenutas tehnoloogiaettevõtja Sten Tamkivi karmisõnaliselt, kuidas peaminister Jüri Ratas (KE) reageeris, kui talle EKRE ministrite tegevuse mõju kurtmas käidi. «Ratas vaatas Eesti tehnoloogiaettevõtete esindajatele otsa ja ütles, et te olete erakordselt silmakirjalikud, et vaadake hoopis Danske rahapesu,» kirjeldas Tamkivi tollast kohtumist.

Tamkivi meenutas, et Asutajate Seltsiga käisid nad nn EKREIKE valitsuse esindajate juures oma muredest rääkimas. «Minagi käisin ühel kohtumisel siseminister Mart Helme juures välistööjõust rääkimas. Mõttetu!»

Tollasele peaministrile Jüri Ratasele avaldati muret, kuidas investorid hakkasid Eesti turult tagasi tõmbuma ning «vaenuliku valitsuse maine mõjud läksid juba päris majanduslikuks». Tamkivi meenutas: «Ütlesime talle, et palun, kas teie valitsuse ministrid võiksid lõpetada Eesti maine rikkumise, et see segab Eesti majandusedu. Ratas vaatas Eesti tehnoloogiaettevõtete esindajatele otsa ja ütles, et te olete erakordselt silmakirjalikud, et vaadake hoopis Danske rahapesu. Nagu meie oleks selle põhjustanud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles