Huviringid, mis pakuvad lastele rõõmu ja põnevust!

Copy
Foto: Shutterstock

Tartus ootab sügisel uute suundadega Huvikool HuviTERA

HuviTERA huviringid toimuvad erinevates Tartu Erakooli majades: TäheTERAs, LõunaTERAs ja ProTERAs. Oodatud on lapsed alates 3-ndast eluaastast kuni gümnaasiumi õpilaste ja täiskasvanuteni välja. Liitumiseks ei pea olema Tartu Erakooli õpilane, vaid oodatud on kõik õpilased ja lasteaia lapsed. Lisaks paljudele juba siiani tegutsevatele huviringidele alustavad sellest aastast mitmed uued ringid, millistest alljärgnevalt väike ülevaade.

Tagasisideküsitluse järgi oli üks kõige soovitumaid ringe elektroonika, seega alates selle aasta sügisest saab avastada põnevat elekroonikamaailma, kus tutvutakse Arduino abil anduritega ning masinate ja seadmete tööpõhimõtetega.

Kel on huvi robootika vastu, aga samas paeluvad ka kunst, muusika, tants ja muud loomingulised valdkonnad, saavad arendada end roboloovuse tundides, kus valmivad robotite abil kunstiteosed, muusikapalad ja tantsukavad.

Kes tahaks end proovile panna erinevatel spordialadel, neile on spordi kogemusring, kus mängitakse aasta vältel erinevaid sportmänge ning tutvutakse väga eripalgeliste spordialadega, nagu näiteks discgolf, mäesuusatamine, sulgpall, lauatennis jne.

Tantsuhuviliste rõõmuks alustab Koolitantsu ring, kus saab treenida oma tantsuoskusi Koolitantsu võistluseks harjutades ning kevadel võimlemispeol osalemiseks.

Lasteaialapsed saavad LõunaTERA kunstiringis erinevaid maalimise tehnikaid õppida ja oma kunstialast silmaringi avardada läbi mängulisuse.

Koolieelikutele on lisaks teadusring, kus konstrueeritakse mudeleid ja avastatakse teaduse põnevat maailma.

Registreerumisega tasub kiirustada, sest grupid on kiirelt täitumas. Kui peaks hiljem siiski selguma, et tunniplaan ei sobi, saab enne septembri lõppu osalemisest loobuda.

Vaata infot ja registreeru siin.

PROTOS stardivad taas leiutajate huviringid

Teist õppeaastat järjest alustavad PROTO avastustehases Leiutajate huviringid, mis on mõeldud lastele vanuses 8.-13. eluaastat. Kahetunnised katselaborid toimuvad üks kord nädalas – kolmapäev, neljapäeval kell 17:30 ja laupäeval, pühapäeval kell 10:30.

Juba 9. septembril ootame kõiki huvilisi tasuta huviringi proovipäevale, registreeri SIIN. Kaasa on oodatud ka lapsevanem, kes saab ise koos lapsega kogeda leiutamise võimalusi.

Huviringides kombineerime STEAM ainete õpet, ühendame loodus- ja täppisteadused käeliste oskuste ja isegi kunstiga. Oma tegevusi seostame päris maailma tundmaõppimisega. Küsime küsimusi ja otsime vastuseid ISE KATSETADES.

Huviringi tegevused toimuvad LEIUTAJATE LABORIS – alal, kus saab meie juhendajate inspireerival toel turvaliselt õppida erinevaid tööriistasid kasutama, ehitada, nuputada ja oma ideid ellu viia. Huviringides me tõesti saeme, puurime, lihvime, kasutame 3d printereid jpm. Ehitatakse nii kummimootoriga autot, suuri raskusi kandvat kraanat või erinevaid muusikamasinaid.

Meiega veedad aasta täis leiutamise meistriklasse, kus lahendad väga mitmesuguseid leiutamisharjutusi. Õppeaasta jaguneb moodulitesse, mille teemadeks on näiteks erinevad sõiduvahendid või inseneeria aga ka nutikad elulised lahendused, kuidas keerulistest olukordadest välja tulla. Õppeaasta lõpuks on iga laps oma kätega valmis prototüüpima ISEENDA leiutist.

Miks tuua laps leiutajate huviringi?

Leiutamine ja katsetamine on lapsele äärmiselt kasulikud oskused. Need võimaldavad neil avastada uusi ideid, probleeme lahendada ning oma loovust ja kriitilist mõtlemist arendada. Leiutades õpivad lapsed välja mõtlema uudseid lahendusi olemasolevatele väljakutsetele ning oma kujutlusvõimet kasutades võivad nad luua midagi unikaalset. Katsetamine võimaldab neil mõista, kuidas erinevad asjad töötavad, ning õpetab kannatlikkust ja järjepidevust, kuna mitte kõik katsed ei pruugi esimesel korral õnnestuda. Need oskused aitavad lastel mitte ainult akadeemiliselt, vaid ka igapäevaelus edukad olla, sest nad oskavad leida loomingulisi lahendusi erinevatele olukordadele.

https://prototehas.ee/huvikool/

TARTU LOODUSMAJA ootab lapsi ja noori huviringidesse

Tartu Loodusmaja on Tartu linnasüdames asuv erahuvikool, mille missiooniks õpetada lapsi ja noori märkama ja tundma loodust enda ümber ning hoolima kõikidest elusolenditest ja nende elukeskkonnast. Tegutsetakse põnevas keskkonnahoidlikus majas, kus on näiteks roheline talveaed, loomatuba, labor, köök ning puutöökoda. Praktilisi loodusteadmisi treenitakse lisaks loodusmaja pargis.

Praegu tegutseb huvikoolis 16 erinevat huviringi kolmes valdkonnas: loodus- ja täppisteadused, tehnoloogia, kujutav kunst ja käsitöö. Kõige nooremad osalejad tegutsevad beebiringides, põnevaid tegevusi pakutakse ka eelkooliealistele. Õpilased saavad ringitundides käia alates esimesest klassist kuni gümnaasiumi lõpuni. Eriti ootavad värskeid liikmeid taimetarkade ring, linnalooduse ring ja noorte loodusteadlaste ringid.

Huvikoolis õpib üle 600 õpilase ja sel aastal tähistab loodusmaja lausa oma 70-ndat sünnipäeva, mille raames toimuvad erinevad sündmused ka huvikooli õpilastele. Väljaspool ringitunde käiakse laagrites ja väljasõitudel üle Eesti, toimuvad loovtööde konkursid ja viktoriinid, õpilaskonverentsid, laadad ning laste lemmikud - ööakadeemiad - sest siis saab loodusmajas magamiskottidega ööbida!

Kõiki huvilisi oodatakse avatud huviringide õhtupoolikule 31.augustil, mil oma uksed avavad kõik 16 huviringi ja saab oma käed, silmad ja nuputamisoskuse eri loodusteemalistes tegevustes proovile panna.

Lisainfo Tartu loodusmaja kodulehel ja Facebookis.

Innovaatiline Tondiraba Huvikool Tallinnas

Eesti suurim huvikool on Lasnamäel asuv Tallinna Tondiraba Huvikool, kus on 93 põnevat huviringi alates esimesest eluaastast beebidele kuni 19-aastaste täiskasvanuteni välja.

Koolis on kaks põhisuunda: tehnika ja kunst. Populaarseimatest huviringidest kunsti valdkonnas võiks nimetada: joonistamist ja maalimist, keraamikat, kulinaariat ja loovuslaborit. Uudsed ja põnevad ning samuti laste suured lemmikud on disain ja rõivaste modelleerimine ning floristika.

Tehnika valdkonnast tooks välja samuti populaarsed: programmeerimise, robootika ning tehnolabori, mis sobib lastele alates 7-ndast eluaastast.

Lisaks kunstile ja tehnikale pakub kool muusika, spordi, tantsu ja üldkultuuri valdkonna huviringe.

Tantsuhuvilistele on erinevaid tantsustiile. Lisaks koreograafiale, tänavatantsule ja muudele populaarsetele stiilidele võiks välja tuua veel idamaise tantsu ning Zumba.

Muusikaarmastajad saavad õppida estraadilaulu või erinevaid pille mängima.

Samuti on keeleõpe, kus võimalik omandada eesti või inglise keelt.

Spordist tasuks mainida aerojoogat, iluvõimlemist ja enesekaitset. Põnev on ka Airsoft lasketiir, kus kasutatakse tõeliste tulirelvade metallist või plastikust koopiaid.

Eraldi tooks välja veel laevamudelismi, puiduõpetuse, foto- ja filmistuudio, tulevase arsti ning DJ-kursuse. On olemas nii beebikool kui eelkool.

Koolis toimub aktiivne koostöö üldhariduskoolidega, mille raames toimub formaal-ja mitteformaalõppe lõimumine. Tondiraba Huvikool on koostööpartneriks linna lasteaedadele - realiseeritakse kunsti ja tehnika suunalisi projekte.

Õpe algab 2. septembril, toimub eesti ja vene keeles, keskmine kuutasu 30 eurot.

Tunnid toimuvad Lasnamäel, aadressil Punane 69 ja registreerida saab kodulehel.

Lapse tee IT-maailma ja tuleviku erialade juurde algab DigisCoolis!

Septembrist on noorte arvutikoolis DigisCool algamas uus õppeaasta ja registreerumine põnevatele arvutikursustele on juba käimas.

DigisCoolis on 15 suunda - põnev programmeerimine, mängudearendus, 3D arvutigraafika, digitaalne joonistamine, elektroonika, tehisintellekt, foto- ja videotöötlus jm. Lapsed saavad kujundada oma ideid 3D-mudeliteks ja printida neid 3D-printeril, õppida programmeerimist ja luua oma arvutimänge ning virtuaalreaalsust, seigelda enda loodud maailmades kasutades virtuaalprille. Samuti koostada esitlusi, postreid, logosid. Fotograafiahuvilised saavad õppida Photoshopi kasutama. Kelle unistus on saada graafiliseks disaineriks, siis DigisCool on just õige koht!

Lapsi ootavad kõige kaasaegsemad tehnoloogiad ja platvormid, mis on neile huvitavad ja tuttavad- Roblox Studio, Minecraft, Unity, Blender, Unreal Engine. Samuti entusiastlikud õpetajad, kes "nakatavad" teie lapse huviga tehnoloogia ja IT-maailma vastu. On ka võimalus läbida mõned kursused kodust lahkumata veebis. Kursused on mõeldud lastele alates 5-ndast eluaastast kuni noorte kooli lõpetajateni välja. 

Tunnid toimuvad Tallinnas - Peterburi tee 44, Merivälja 3 (Pirita), Valdeku 13 (Nõmme), Õismäe tee 24 (Haabersti).

Registreeruge TASUTA proovitunnile! 

Tunniplaan ja registreerimine DigisCooli kodulehel: www.digiscool.ee

Riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija KOLM PÕRSAKEST

Kolm Põrsakest ootab lapsi teadusringidesse üle Eesti ning pakub põnevaid teadusteatri etendusi kliendile sobivas paigas.

2013. aasta parimast õpilasfirmast välja kasvanud noorte ettevõte korraldab harivaid teadusringe ja vinget teatrit. Kolme Põrsakese eesmärgiks on lastes luua ja hoida teadushuvi, ka reaalteaduste vastu, et tulevikus oleks rohkem erialaspetsialiste, sh insenere, kes mängivad suurt rolli tuleviku elukeskkonna jätkusuutlikumaks ja paremaks muutmisel.

Sügisel avatakse ringe erinevates ja veel rohkemates kohtades, näiteks Käinas, Uulus, Haapsalus, Kohtla-Järvel, Tsigruliinas jpm.

Teadusringide sisu on välja töötatud juhendajate poolt, kes on suures osas õpetaja töö kogemusega. Juhendajaid toetatakse ja aidatakse võimalikult palju, et ka õpetaja teekonda alustavatele juhendajatele jääks tööst lastega hea tunne.

Teadusringide sisu on väga laiahaardeline ja hõlmab kogu MATIK raamistikku. Kaetud on loodus, matemaatika, kunst, tehnoloogia, füüsika, keemia, inseneeria. Tegevused on valitud nii, et areneks käelised ja koostööoskused, samas õpitakse ka probleeme lahendama. Oluline on, et lastes säiliks huvi ja julgus asju proovida, katsetada ja oma lahendusi välja pakkuda. Üldjuhul kestab teadusring 45 minutit, igal nädalal samal päeval ning ringis saavad osaleda 1.-4. klassi ning lasteaia ealised lapsed.

Teadusringis algab teekond, kus igast tunnist saab seiklus, igast küsimusest kompass ja igast avastusest/uuest teadmisest aare.

Vastusteni jõuavad lapsed ise, viies juhendaja abiga läbi põnevaid teaduskatseid ja meisterdamisi.

Rohkem infot teadusringide kohta leiad siit.

Copy
Tagasi üles