Kadõrov nimetas Prigožini surma suureks kaotuseks kogu riigile

BNS
Copy
Kaadrid Jevgeni Prigožini lennuki allakukkumispaigalt.
Kaadrid Jevgeni Prigožini lennuki allakukkumispaigalt. Foto: IMAGO/Mikhail Tsaryuk/Scanpix

Venemaa haldusüksuse Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov nimetas neljapäeval erasõjafirma Wagner juhi Jevgeni Prigožini surma suureks kaotuseks kogu riigile, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Kadõrov kirjutas sotsiaalmeedias, et oli Prigožiniga pikka aega sõber ning abistas teda mõningates küsimustes Liibüas ja Aafrikas.

Kadõrovi sõnul andis palgasõdurite juht ühtlasi suure panuse Venemaa sõjas Ukraina vastu.

«Jevgeni Viktorovitš oli oma vanuse kohta väga aktiivne ja riigi mastaabis oluline isik. Kuid hiljuti ta kas ei näinud või ei tahtnud näha täit pilti riigis toimuvast. Palusin tal jätta isiklikud ambitsioonid ülimalt tähtsate riiklike asjade nimel. Kõik muu oleks saanud ka hiljem otsustada. Aga ta oli selline, Prigožin, oma raudse iseloomuga ja sooviga oma eesmärki saavutada just siin ja praegu,» rääkis Kadõrov.

USA kaitseministeerium teatas neljapäeval, et neil puudub teave, mis toetaks teooriaid, mille kohaselt kasutati Wagneri juhi lennuki allatulistamiseks maa-õhk raketti. «USA sõjaväelastel pole teavet, mis viitaks sellele, et juhtunus osales maa-õhk rakett,» ütles Pentagoni pressiesindaja Pat Ryder. Ryder nimetas ühtlasi kuuldusi raketi kasutamise kohta ebatäpseks.

Lääne meedias levisid päeval mitmesugused teooriad Prigožini lennuki allakukkumise põhjuste kohta, mille seas ka versioon, et lennuk võidi alla tulistada Venemaa territooriumilt välja lastud maa-õhk tüüpi raketiga.

Ryder ütles, et tal ei ole teavet selle kohta, mis põhjustas Prigožini kasutatud eralennuki allakukkumise, kuid usub, et Vene erasõjafirma juht sai seal surma.

«Meie hinnang on, ja see põhineb paljudel teguritel, et ta tõenäoliselt tapeti,» lisas Ryder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles