SÕLMKÜSIMUS Mida vedas skandaali sattunud firma sanktsioonide kiuste Venemaale? (30)

Copy
ASi Metaprint tegevjuh​t Martti​ Lemendik rõhutas, et neil jäänud Venemaale alles ligi 10 miljoni euro jagu krediiti. Miks see krediit neil seal tekkinud on, ei tea, sest Lemendik ütles, et enne uue nädala algust ta Postimehe jätkuküsimustele vastata ei jõua. 
ASi Metaprint tegevjuh​t Martti​ Lemendik rõhutas, et neil jäänud Venemaale alles ligi 10 miljoni euro jagu krediiti. Miks see krediit neil seal tekkinud on, ei tea, sest Lemendik ütles, et enne uue nädala algust ta Postimehe jätkuküsimustele vastata ei jõua. Foto: Liis Treimann/Äripäev/Scanpix

See on küsimus, mida ASi Metaprint tegevjuht Martti Lemendik ajakirjanikele saadetud dokumendis vältis ja vastamata jättis. Kas on midagi häbeneda?

Küll aga toonitas ta, et nad täidavad laias laastus lepingunõudeid, et mitte raha idanaabrile jätta: mäletatavasti, nagu Lemendik mitmel puhul rõhutas, on neil jäänud Venemaale alles ligi 10 miljoni euro jagu krediiti. Miks see krediit neil seal tekkinud on, ei tea, sest Lemendik ütles, et enne uue nädala algust ta Postimehe jätkuküsimustele vastata ei jõua.

Seetõttu jäi vastuseta ka üks oluline moraaliküsimus. 27. märtsil pandi aerosoolpurkide ja tinatatud toorpleki Venemaale viimine sanktsioonide alla ning viimane vedu keelatud kaubaga toimus 23. märtsil. Kuid Metaprint jätkas siiski vedusid Venemaale. Maist kuni juulini tehti 45 tarnet, kõigi vedude saajaks Peterburis asuv ettevõte Aeroprom, mis, nagu neljapäevane Postimees kirjutas, kuulub Metaprinti enda süsteemi. Tollideklaratsioone vaadates ilmneb, et sinna saadeti pooleldi valmistatud toorikuid, millest saab Venemaa tehases kerge vaevaga valmistada aerosoolpurke. Justkui puhtakujuline JOKK-skeem sanktsioonidest peenelt mööda hiilimiseks.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles