Kiirlaen: Kiire laen

Computernik
Copy
Foto: Shutterstock

Kiirlaenud Eestis: Kuidas toimivad kiirlaenud, nende eelised ja ohud. Loe, kuidas võtta kiirlaenu vastutustundlikult ning vältida võlgadesse sattumist.

Mis on kiirlaen?

Kiirlaen on laenutoode, mida iseloomustavad tema kiirus ja lihtsus. See lühiajaline tagatiseta laen on ideaalne erinevate tarbimisvajaduste rahastamiseks. Kiirlaenu saab hõlpsalt taotleda nii laenukontoris, interneti vahendusel kui ka telefoni teel. Seetõttu on kiirlaenu tihti tuntud ka kui mobiilset laenu.

Tutvuge erinevate kiirlaenu pakkumistega:

Tutvu kõigi kiirlaenu pakkumistega

See laen on mõeldud kiireks lahenduseks väiksemate rahasummade hankimisel. Laenusumma võib ulatuda kuni 10 000 euroni ning laenuperioodid jäävad tavaliselt vahemikku mõnest kuust kuni mõne aastani. Kiirlaenu intressimäärad on tavaliselt kõrgemad kui tavalistel laenudel, mistõttu on oluline põhjalikult kaaluda, kas laenu võtmine on hädavajalik, ning veenduda, et laenuvõtja suudab selle õigeaegselt tagasi maksta.

Kiirlaenu taotlemine on äärmiselt lihtne ning raha võib saada kätte juba mõne tunni jooksul. Enne laenu võtmist soovitame uurida erinevate laenupakkujate tingimusi, et leida endale kõige sobivam lahendus. Kiirlaenud tulevad appi juhul, kui kiire rahaline abi on hädavajalik ja tavalise pangalaenu saamine ei ole mingil põhjusel võimalik.

Kiirlaen on lühiajaline laen, mida pakuvad finantsasutused ja teised laenupakkujad. Seda nimetatakse "kiirlaenuks" just seetõttu, et laenu saab taotleda ja raha kätte saada üsna kiiresti. Samuti tuleb laen tagasi maksta lühikese aja jooksul.

Milline on parim kiirlaen?

Oma ideaalse laenutoote valimine võib tunduda väljakutse, sest tuleb arvestada mitmete oluliste teguritega, näiteks laenuperioodi kestus ja igakuised tagasimaksed. Valikute hoolikas analüüsimine võib olla aeganõudev, kuid see on vaeva väärt, et leida endale parim kiirlaen, mille tagasimaksmine ei ületaks teie finantsvõimalusi.

Kiirlaenude tüübid Eestis

Eestis on mitmeid kiirlaenude tüüpe, mis võimaldavad teil leida just enda vajadustele vastava laenulahenduse. Siin on mõned levinumad tüübid:

1. Tagatiseta kiirlaen

Tagatiseta kiirlaen on kõige levinum laenutüüp Eestis. Selle eripäraks on see, et te ei pea esitama tagatist, nagu kinnisvara või sõiduk. See teeb selle laenuliigi saamise kiireks ja lihtsaks.

2. Tagatisega kiirlaen

Tagatisega kiirlaen on laen, mille puhul peate esitama tagatise, näiteks kinnisvara või sõiduki. See võimaldab laenuandjal pakkuda madalamat intressimäära ja suuremat laenusummat.

3. SMS-laen

SMS-laen on eriti mugav viis kiirlaenu taotlemiseks. Saate laenutaotluse esitada vaid mõne sõnumi saatmisega. See on ideaalne lahendus, kui vajate kiiret rahalist abi.

Kiirlaenu taotlemise protsess

Kiirlaenu taotlemine Eestis on kiire ja lihtne protsess. Siin on samm-sammuline juhend:

Samm 1: Valige sobiv laenutüüp

Esimene samm on valida endale sobiv laenutüüp vastavalt oma vajadustele. Kas vajate tagatiseta kiirlaenu kiireks rahaliseks abiks või olete valmis esitama tagatise suurema laenusumma saamiseks?

Samm 2: Täitke laenutaotlus

Järgmiseks täitke laenutaotlus, kus peate esitama oma isiklikud andmed ja finantsolukorra kohta teavet. Veenduge, et olete kõik väljad täpselt täitnud.

Samm 3: Oodake laenuotsust

Pärast laenutaotluse esitamist oodake laenuandja otsust. Enamikul juhtudel saate vastuse väga kiiresti, mõne tunni jooksul.

Samm 4: Rahalise abi saamine

Kui teie laenutaotlus heaks kiidetakse, kantakse raha teie pangakontole väga kiiresti. See võimaldab teil oma rahalisi probleeme kiiresti lahendada.

Kiirlaenude eelised:

Kiirlaenudel on mitmeid eeliseid, mis muudavad need atraktiivseks valikuks kiireks finantsabiks:

Kiirus: Kiirlaenud on tuntud oma kiire kättesaadavuse poolest. Kui teil on hädasti raha vaja, saate seda kiiresti.

Lihtsus: Laenutaotlemise protsess on lihtne ja kiire. Te ei pea läbima pikki bürokraatlikke protseduure.

Paindlikkus: Erinevad laenutüübid võimaldavad teil valida endale sobiva lahenduse vastavalt oma vajadustele.

Kiirlaenud võivad olla kasulikud, kuid neil on ka mitmeid miinuseid:

Kõrged intressimäärad: Kiirlaenude intressimäärad on tavaliselt kõrgemad kui traditsiooniliste laenude puhul. See võib laenu saajale pikas perspektiivis olla kulukas.

Võlgadesse sattumise oht: Kuna kiirlaenud on kergesti kättesaadavad, võivad inimesed kiiresti võlgadesse sattuda, eriti kui nad ei suuda laenu õigeaegselt tagasi maksta.

Lühike tagasimakseperiood: Kiirlaenude tagasimakseperiood on tavaliselt lühike, mis võib tekitada surve laenu tagasimaksmiseks kiiresti. See võib olla keeruline, eriti kui inimesel on juba rahalisi raskusi.

Varjatud tasud ja lisakulud: Mõned kiirlaenupakkujad võivad lisada varjatud tasusid ja lisakulusid, mis võivad muuta laenu veelgi kulukamaks.

Sõltuvus kiirlaenudest: Inimesed võivad muutuda sõltuvaks kiirlaenudest ja kasutada neid regulaarselt, mis võib pikas perspektiivis tekitada finantsraskusi.

Seetõttu on oluline olla teadlik kiirlaenudega kaasnevatest riskidest ja kasutada neid ainult hoolikalt kaalutletud olukordades ning vastutustundlikult.

Kiirlaenu pakkujate võrdlused

Credit24

Credit24 pakub eraisikutele tagatiseta lühiajalisi tarbimislaene ja krediidikontot. Credit24 on Eesti juhtiv tarbimislaenude pakkuja, kes väljastab laene suurusega 50-10 000 € kuni viieks aastaks.

Credit24 pakub krediiti Krediidikonto limiidi alusel. 1000€ laenamisel 12 kuuks, fikseeritud intressimääraga 24% aastas on KKM 27.24% aastas, tagasimaksete summa 1135€ ning kogusumma 1135€. Tagasimakseperiood vahemikus 3 kuni 60 kuud. Tutvu tingimustega credit24.ee ja pea nõu asjatundjaga numbril 614 3400.

Credit24 pakub laenu. 1000 € laenamisel 12 kuuks, fikseeritud intressimääraga 36,36% aastas, on KKM 55,47% aastas, lepingutasu 40 €, tagasimaksete arv 12, tagasimaksete summa 1216,01 € ja kogusumma 1256,01 €. Tutvu tingimustega credit24.ee ja pea nõu asjatundjaga numbril 614 3400.

Ferratum

Ferratum Bank EE — kiire ja mugav laenu taotlemine ning sõbralik klienditeenindus.

• Laenusumma:100-5 000€

• Minimaalne laenuperiood: 1 päev

• Maksimaalne laenuperiood: Kindlat kuupäeva pole – klient saab laenulimiidi kontot kasutada nii kaua kui soovib

• Esimesed 30 päeva on uuele kliendile 0% intressiga. Laena kuni 5000€ ja tagasta 30 päeva pärast 5001€

• Kiire vastus ning kogu protsess interneti teel, ei mingeid kõnesid või tüütuid lisaküsimusi

• Intress al. 2% kuus

• Paindlik maksegraafik ja lisatasuta maksepuhkuse võtmine või maksekuupäeva muutmine

• Ferratum on Põhjamaadest alguse saanud enam kui 10 aastase kogemusega pank. Võid olla kindel, et kõik tingimused on läbipaistvad ning sinu isikuandmeid töödeldakse ning hoitakse turvaliselt

Bondora

Toote põhitingimused: Laenusumma 500 kuni 10 000 eurot. Laenuperiood 3 kuni 60 kuud. Intressimäär alates 9,66% (pakutavad tingimused olenevad iga laenaja individuaalsest olukorrast) Krediidi kulukuse maar 20,79% kuni 59,9%.

Eelised:

Meie süsteem kalkuleerib iga laenaja andmete ja krediidiajaloo põhjal parima võimaliku intressimaara, mida suudame pakkuda

Kiirem ja vähem konservatiivne kui pangad

Meil ei ole varjatud tasusid

Üle 300 000 kliendi

Laenud on tagatiseta ja taotlemine toimub vaga lihtsalt

Laenupakkumine 5 minutiga

Taotluse esitamine taielikult interneti teel

24/7 automaatne laenuprotsess

Laenu ennetahtaegne tagasimaksmine lisatasudeta

Igakuise laenu tagasimakse suuruse saad ise valida

Tutvu kõigi kiirlaenu pakkumistega

Kokkuvõte

Oluline on meeles pidada, et laenamine tuleb teha vastutustundlikult, tagades, et suudate laenatud summa õigeaegselt tagasi maksta.

Kui olete huvitatud kiirlaenu taotlemisest, tutvuge erinevate laenuandjate pakkumistega ja valige endale sobivaim. Kiirlaen võib olla suurepärane abivahend ootamatute kulutuste korral.

Loe lisaks kiirlaenude ja väikelaenude kohta.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist soovitame tutvuda finantsteenuse tingimustega või konsulteerida spetsialistiga.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles