Metaprinti ja Stark Logisticsi tollipaberid on vaid ametkondlikuks kasutamiseks (33)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas oli kutsutud riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni ühisele erakorralisele istungile. Kallas kohale ei ilmunud. 
Kaja Kallas oli kutsutud riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni ühisele erakorralisele istungile. Kallas kohale ei ilmunud. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu eilsel erikomisjonide ühisistungil, millel peaminister Kaja Kallas (RE) ja skandaali sattunud ettevõtjad loobusid osalemast, küsitleti Eesti-Venemaa kaubavedude teemal maksu- ja tolliameti esindajat.

Tolliosakonna valdkonnajuht Külli Kurvits andis poliitikutele mõista, et amet ei tohi väljastada informatsiooni eraettevõtete Metaprint AS ja Stark Logistics tegevuse kohta. «Saan öelda seda, et ettevõtte sõnad vastavad tõele, ehk ettevõte käitub sanktsioonide rakendamise mõttes korrektselt,» sõnas ta.

Ehkki maksu- ja tolliamet (MTA) infot väljastada ei saa, on ajakirjandus kirjutanud idanaabri avalike tollideklaratsioonide põhjal, et pärast aerosoolpurkide keelustamist kaubaveos hakkas peaministri abikaasa osalusega ettevõte Venemaale tarnima tootmisliini vaheprodukte.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles