VIDEO Selline hakkab välja nägema Vanasadama trammiliin (1)

Postimees
Copy

Tallinna keskkonnaameti ja kommunaalameti tellimusel valmis animatsioon Vanasadama trammiliinist.

Tallinnas jätkub Vanasadama trammiliini ehitus, mille tulemusena valmib ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni.

Uuenduskuuri läbib ka kogu rajatava trammiliini ulatusse jääv linnaruum. Eelkõige puudutab see Hobujaama tänavat ning Kaubamaja ristmikku, kuhu luuakse jalakäijatele võimalus maapealseks teeületuseks.

Ühtlasi rajatakse uued haljasalad ja ristmikud tehakse kaasaegsemaks.

Animatsioonis on näiteks Gonsiori tänaval nii tee keskel, kui ka kõnniteede ääres kõrged puud, mida praegu reaalses elus ei ole. Tänavu märtsis raiuti Gonsiori tänava keskel maha ka trammitee ehitusele ette jäänud kolm sajandivanust tamme.

Linnavalitsuse teatel käivitub liiklus uuel trammiteel 2024. aastal. Trammiliin algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni. Trammirööbaste paigaldusele järgneb trammitee trassil katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedel, liikluskorraldusvahendite, bussiootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis vältavad kuni lepingu lõpptähtajani 2025. aasta veebruaris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles