Välisminister utsitas ka teisi piiririike Venemaa sõidukeid keelama (1)

Postimees
Copy
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Antti Aimo-Koivisto

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) kohtus video vahendusel täna Soome, Norra, Läti, Leedu ja Poola esindajatega, arutamaks täiendavaid sanktsioone Venemaale ja Venemaa sõidukite sisenemiskeeldu.

Kohtumisel räägiti täna hommikul Eestis jõustunud sisenemiskeelust Venemaa numbrimärkidega autodele. Samasuguse piirangu on kehtestanud ka Läti ja Leedu. Tsahkna kutsus üles sisenemiskeeldu rakendama ühiselt, sest nii on piirang mõjusam ja annab võimaluse agressiooni hinda Venemaale veelgi kõrgemale tõsta.

«Arutasime samuti, mida teha Venemaa numbrimärkidega sõidukitega, mis juba viibivad Euroopa Liidus, et lähenemine oleks ühtne,» sõnas Tsahkna ja lisas, et tõstatab küsimuse homme ka valitsuses.

Samuti arutati täiendavaid sanktsioone Venemaale. «Töötame Euroopa Liidus välja 12. sanktsioonipaketti Venemaa vastu, mis jätkab ebainimlikku sõda Ukrainas,» sõnas Tsahkna. «Meie sõnum pole muutunud. Jätkame Venemaa rahakraanide kinnikeeramisega seni, kuni vaja.»

Lisaks tõstatas Tsahkna sanktsioonidest möödahiilimise tõkestamise tõhustamise, sealhulgas tundlike kaupade transiidi kolmandatesse riikidesse läbi Venemaa. «Minu jaoks pole põhjendatud, et jätkame nende kaupade transiiti läbi Venemaa, mida agressoril on vaja, et jätkata ebainimlikku sõda Ukrainas,» ütles Tsahkna. «Peame piirama võimalust, et aitame transiidi kaudu kaasa Venemaa agressioonile.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles