Maailmakoristuspäevast võttis osa ligi 55 000 eestlast

Liisa Ehamaa
, ajakirjanik
Copy
Maailmakoristuspäev Tartu Raadi kalmistul.
Maailmakoristuspäev Tartu Raadi kalmistul. Foto: Margus Ansu

Laupäeval kogunesid tuhanded inimesed üle Eesti, et anda oma panus maailma puhtana hoidmisesse. 

Igal aastal pühendub Eesti maailmakoristuspäev väike- ja plastprügile. Lisaks pöörati tänavu erilist tähelepanu kalmistuprahile, kus teevad muret ühekordsed plastist kalmuküünlad ja kunsttaimed.

Sedapuhku oli ka Läänemeri suurema tähelepanu all. «Rannaalad on üllatavalt mustad, arvestades seda, kui palju oleme neis piirkondades juba koristanud,» kommenteeris Eesti koristuspäeva eestvedaja Elike Saviorg.

Talgutest võttis osa eri vanusest ja rahvusest inimesi. Koristamas käidi nii suurte seltskondadega kui ka pereringis üle Eesti. Tallinna linnahalli juures toimetanud Riho oli esimese tunniga leidnud ohtralt konisid, klaasi ja kasutatud hügieenitarbeid. Samuti kuulusid Riho leidude hulka voodi ja dressipluusid.

«Põhja-Tallinnas kogunes koristama 1200 inimest! Rahvast on tõesti palju ja meeleolud head,» lausus Põhja-Tallinna linnamajanduse osakonna peaspetsialist Aare Koll. 

Samuti lisas koristuspäeva turundus- ja kommunikatsioonijuht Eger Karuse, et tänavu osales taas rekordarv inimesi ning nende hulk iga aastaga. «Tullakse kogukondade ja organisatsioonidena ja loomulikult tulevad õpetajad koos noortega.»

Kui paljudes piirkondades üle maailma on koristuspäev lõppenud või lõppemas, siis paljudes riikides koristusaktsioonid alles algavad. Globaalse ettevõtmise eesotsas on jätkuvalt eestlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles