Poola kodanik sai autos rippunud Georgi lindi eest mitusada eurot trahvi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva piiripunktis Eestisse sisenenud Poola kodanikule määrati tahavaatepeegli küljes rippunud Georgi lindi tõttu 400 eurot trahvi, teatas politsei- ja piirivalveamet nädalavahetuse kokkuvõttes. 

«Nädalavahetusel tuvastasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse siseneval sõidukil tahavaatepeegli küljes Georgi lindi. Poola kodanik loovutas vabatahtlikult sümboolika ning talle määrati rahatrahv 400 eurot,» teatas PPA ja lisas, et Poola kodanikule selgitati, et Eesti Vabariigis on selline sümboolika keelatud.

President kuulutas vaenusümbolite, näiteks Georgi lindi või Z-tähe eksponeerimist keelava seaduse välja mullu aprillis. Eelnõuga sätestati muu hulgas, et agressiooniakti, genotsiidi, inimsusevastase kuriteo või sõjakuriteo toimepanemisega seotud sümbolit neid tegusid toetaval või õigustaval viisil eksponeerida ei ole lubatud ning sellise teo eest on eelnõuga ette nähtud kuni kolmesaja trahviühiku ehk 1200 euro suurune trahv või arest. Kui sellise teo paneb toime juriidiline isik, karistatakse teda rahatrahviga kuni 32 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles