Moskvas üritusel käinud Tallinna eliitkooli õpetaja rõõmustas Vene propagandat (17)

Aleksander-Mark Kappi
, Rus.Postimehe ajakirjanik
Copy
Eleonora Rudakovskaja (paremalt kolmas) ja Moskva valitsuse minister Sergei Tšerjomin (vasakult kolmas).
Eleonora Rudakovskaja (paremalt kolmas) ja Moskva valitsuse minister Sergei Tšerjomin (vasakult kolmas). Foto: скриншот/kuvatõmmis

Tallinna Prantsuse Lütseumi vene keele õpetaja Eleonora Rudakovskaja võttis suvel osa XXIII rahvusvahelisest vene keele õpetajate Puškini konkursist. Ta saatis sinna oma essee ja selle õppeaasta alguses osales ta konkursi galaüritusel Moskvas, kirjutas Propastop. Kuidas on see võimalik, kui Eesti riik on kultuuri- ja haridussidemed Venemaaga lõpetanud, ja mida kool ise sellest arvab?

Rahvusvahelise vene keele õpetajate Puškini konkursi korraldaja on Rossiiskaja Gazeta – Vene Föderatsiooni valitsuse ametlik väljaanne. Üritust kureerib kirjanduse, raamatute kirjastamise ja lugemise toetamise korralduskomitee, mida juhib välisluureteenistuse direktor Sergei Narõškin, kes on otsene osaline Venemaa sõjas Ukrainas ja on olnud Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide sanktsioonide all alates 2014. aastast.

«Meie konkurss loodi endiste Nõukogude vabariikide kõige haavatavamate kodanike – vene keele õpetajate – toetamiseks «suveräänsuste paraadi» ajastul. Kui uued riigid olid hõivatud oma identiteedi otsimisega, võitlesid tohutu, kuid kiiresti kahaneva venekeelse ruumi säilitamise eest ainult vene keele õpetajad,» teatas konkursi ametlik koduleht.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles