TINGIMISI VANGISTUS JA SISSESÕIDUKEELD Moldova kodanik üritas Narvas 40 euroga piirivalvureid ära osta

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Venemaalt Narva piiripunkti saabunud Moldova kodanik üritas anda tervisekindlustuse puudumise tõttu pirivalvurile 40 eurot altkäemaksu.
Venemaalt Narva piiripunkti saabunud Moldova kodanik üritas anda tervisekindlustuse puudumise tõttu pirivalvurile 40 eurot altkäemaksu. Foto: Ilja Smirnov

Puuduva tervisekindlustuse tõttu Narva piiripunktis piirivalvurile altkäemaksu pakkumine läks Moldova kodanikule kalliks maksma, kuna kohus mõistis ta kiirkorras tingimisi vangi, mehele kehtestati viieaastane sissesõidukeeld ja ta saadeti Venemaale.

Reedel Venemaalt Eestisse saabunud mees peitis kaks 20-eurost kupüüri oma dokumentide vahele ning esitles neid kui alternatiivset tervisekindlustust, teatas Ida prefektuur.

Ametnikud pidasid mehe altkäemaksu andmise tõttu kuriteos kahtlustatavana kinni ning viisid arestimajja.

Kohus määras pühapäeval toimunud istungil mehele karistuseks ühe aasta vangistust, mida tuleb reaalselt kanda, kui süüdlane paneb viie aasta jooksul toime uue tahtliku kuriteo. Lisaks konfiskeeriti pakutud altkäemaks ning mehel tuleb kohtu- ja menetluskuludena katta 1047 eurot.

Lisakaristusena kehtestati talle viieaastane sissesõidukeeld Eesti Vabariiki. Ametnikud sõidutasid mehe pärast kohtuistungit piirile, kuhu oli jäänud tema auto, ja ta saadeti ühes masinaga riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles