Keskerakond hakkab taas Kesknädalat välja andma

BNS
Copy
Kesknädal.
Kesknädal. Foto: Urmas Luik

Keskerakonna juhatus otsustas taastada erakonna ajalehe Kesknädal ilmumise.

Keskerakonna peasekretär Anneli Ott ütles BNS-ile, et sel aastal ilmub kolm Kesknädala numbrit, neist esimene näeb ilmavalgust 12. oktoobril, kui Keskerakond tähistab 32. sünnipäeva.

Kesknädal ilmus varem 1999. aasta augustist 2020. aasta juunini. Ajalehe viimane peatoimetaja Indrek Veiserik koondati 2019. aastal seoses erakonnal tekkinud majanduslike raskustega. Sama aasta septembrist hakkas varem igal kolmapäeval ilmunud ajaleht ilmuma kord kuus. Ajalehe hääbumisel kujundati selle veebilehest Keskerakonna uudisteportaal.

Anneli Ott nentis Keskerakonna toetajate languse kohta, et ühiskonnas toimuvad suured muudatused tekitavad alati erinevaid reaktsioone, sama muster kehtib ka Keskerakonna puhul. «Anname valijatele laiemalt ja Keskerakonna liikmetele aega uue olukorraga kohaneda,» lausus Ott.

«Poliitikas on lühiajalisi kiireid tõusjaid varemgi olnud, tihtipeale on sellele järgnenud veel suurem kukkumine. Keskerakonna puhul pean oluliseks läbimõeldud tegevuskava väljatöötamist ja stabiilsuse saavutamist. Keskerakonnast on tõepoolest pärast erakorralist kongressi lahkunud sadakond inimest,» tõdes Ott. Ta lisas, et menetluses on ka mitmeid liitumisavaldusi.

Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS-i koostöös valmiva iganädalase küsitluse viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 24,4 protsenti, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 23 protsenti ja Isamaad 15,8 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

Liidrikohal püsib Reformierakond, kelle toetus nädalaga märkimisväärselt ei muutunud, kuid viimase kahe nädalaga on langenud 1,5 protsendipunkti võrra. Teisel kohal olev EKRE jääb peaministriparteist 1,4 protsendipunkti kaugusele ning rahvuskonservatiivide toetus on viimased seitse nädalat olnud vahemikus 23-24 protsenti. Kolmandaks tõusis Isamaa, kelle toetus on kuue nädalaga tõusnud kuue protsendipunkti võrra ning on kõrgeimal tasemel alates 2019. aasta algusest, kui Norstat erakondliku eelistuse küsitlustega alustas.

Esikolmikule järgnevad Keskerakond 15,3 protsendiga, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) 10,2 protsendiga ning Eesti 200, kelle toetus on 6,4 protsenti. Neljandaks langenud Keskerakonna toetus on kuue nädalaga langenud 3,2 protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles