KÄRPEKIRVES Pea 100 väliseestlast on New Yorgi peakonsulaadi sulgemise vastu (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
New York.
New York. Foto: PICS BY Extell Development Compa / Caters News Agency / scanpix

15 USA-Eesti kohalikku võtmeorganisatsiooni ja üle 80 mõjuisiku pöördusid avalikus kirjas Eesti riigijuhtide poole ja paluvad ümber vaadata New Yorgi Eesti peakonsulaadi sulgemise otsuse ning leida võimalus selle töö jätkamiseks.

Pöördujate hinnangul tooks sulgemine kaasa pikaajaliste tugevate kultuuri- ja äridiplomaatiliste kontaktide katkemise kultuuri- ja finantsmaailma tuiksoonel. Praeguses ohtlikus julgeolekuolukorras tähendaks sulgemine märkimisväärset sidemete nõrgenemist Eesti ja selle olulisema liitlase USA vahel, kahjustades Eesti seisundit maailmas.

«Meedias levitatud info põhjal võis jääda mulje, et peakonsulaadi funktsiooniks on ainult hädaabi vajavatele eestlastele konsulaarteenuste pakkumine, ja et neid funktsioone oleks lihtne täita ka ÜRO esinduse, Washingtonis asuva saatkonna või aukonsulite kaudu: et tegemist on vaid logistilise küsimusega. Peakonsulaadi roll on aga hoopis suurem, kui vaid dokumentidega tegelemine. Kui kohalolek Washingtonis on oluline sealsete riiklike institutsioonide tõttu, siis majandussuhete, iduettevõtluse ja tehnoloogiasektori, ühiskondlike kontaktide ja kultuurisidemete tugevana hoidmisel pole New Yorgist võimalik mööda vaadata,» leiavad pöördujad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles