Tippkohtumisel kolleegid Kallase sõnul idavedude skandaali kohta kriitikat jaganud ei ole (12)

Postimees
Copy
Kaja Kallas neljapäeval Granadas intervjuusid andmas.
Kaja Kallas neljapäeval Granadas intervjuusid andmas. Foto: Francisco J. Olmo

Peaminister Kaja Kallas (RE) osales eile Hispaanias Euroopa poliitilise ühenduse tippkohtumisel ning täna Euroopa Liidu mitteametlikul ülemkogul ning ta sõnas ERRile, et idavedude skandaali kohta keegi huvi tundnud ei ole. 

Hispaanias Granadas algas täna Euroopa Liidu mitteametlik ülemkogu, kus arutatakse teemadena ELi pikaajalisi strateegilisi eesmärke, laienemisega seonduvaid küsimusi ning suurenenud rändesurvet Euroopale.

Eile osales Kallas kolmandal Euroopa poliitilise ühenduse tippkohtumisele, kuhu olid kutsutud kõik Euroopa riigid ja EL institutsioonide juhid peale Venemaa ja Valgevene. Kallas nentis ERRile, et ehkki kohtumise formaadiga on probleeme, on see siiski ELi- välistele riikidele oluline.

«Nemad tohutult hindavad seda, et selline võimalus on nii-öelda kohtuda regulaarselt ja rääkida regulaarselt. Aga tõsi ta on, et tulevikku me peame ikkagi mõtlema, et mis on selle asja nii-öelda tulem,» ütles Kallas. 

Kuivõrd tegemist oli Kallase esimese tippkohtumisega pärast idavedude skandaali algust, siis uuriti ka seda, et kas tema kolleegid nõudsid skandaali kohta selgitusi. 

«Ei ole midagi küsitud, küll aga on väga mitmed tulnud, et: «Pea vastu!» ja et «Hullem on möödas, et seal ei ole ju mingit asja». Sellist tugevat toetust olen siin küll tundnud. See on poliitika ja see on arusaadav, et opositsioon oma tööd teeb,» rääkis peaminister. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles