NÄDALA KRIMI Vanuritelt kümneid tuhandeid eurosid riisunud vallaametnik varastas ka surnu tagant (9)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaire Sädemets võttis hoolealuste kontodelt välja sularaha, maksis nende pangakaartidega ning ostis endale arvete alusel kümneid esemeid, tasudes hiljem eestkostetava pangakontolt.
Kaire Sädemets võttis hoolealuste kontodelt välja sularaha, maksis nende pangakaartidega ning ostis endale arvete alusel kümneid esemeid, tasudes hiljem eestkostetava pangakontolt. Foto: Artur Kuus

Rapla vallavalitsuse jurist Kaire Sädemets (44) omastas mitme aasta jooksul valla eestkostealustelt üle 23 000 euro. Abivajavate inimeste pangakontodele ligi pääsenud naine ei pidanud paljuks tühjendada ka hooldekodus surnud eaka naise pangaarvet.

2016. aastal Rapla vallavalitsuses juristina tööle asunud Sädemetsa ülesannete hulka esialgu isegi ei kuulunud valla eestkostealuste rahaasjadega tegelemine, kuid sotsiaaltöö peaspetsialisti töölt lahkumisel tekkis tühimik ning vald tegi Sädemetsale ettepaneku võtta eestkostetavate rahaasjad lisatasu eest enda kanda. Naine nõustus, kuid vallajuhid ei teadnud siis veel, et Sädemets otsustas lisaks ametlikule palgalisale hakata võtma lisatasu ka eestkostetavatelt.

Esialgu läks Sädemetsal kõik ladusalt. Naine sai ligipääsu hoolealuste pangakontodele ja sai enda kätte nende pangakaardid, et katta vajadusel hoolealuste kulud. Võõrast raha kasutas Sädemets mitmel moel – võttis oma tarbeks eestkostetavate pangakontolt välja sularaha, maksis poest ostude eest tasumisel nende pangakaartidega ning tasus nende kontodelt ka arvetega oma ostude eest. Hiljem vahetas oma arvutis arve saaja nime välja ja esitles aruannetes neid kui hoolealuste jaoks tehtud kulutusi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles