Eesti juudi kogukond: Iisraelil on õigus terroriste ja nende toetajaid karistada (2)

Postimees
Copy
Eesti pearabi Efraim Šmuel Kot Tallinna sünagoogis
Eesti pearabi Efraim Šmuel Kot Tallinna sünagoogis Foto: Mihkel Maripuu

Eesti juudi kogukond ja Eesti juudiusu kogudus kirjutasid avalduses, et Iisraelil on õigus karistada terroriste ja nende toetajaid. Samuti on neil piisavalt jõudu ja võimekust see sõda võita.

«Seoses pretsedenditu ja jõhkra terrorirünnakuga Iisraeli riigi vastu avaldame oma täielikku toetust juudiriigile terrorivastases sõjas. Me mõistame kategooriliselt hukka terroriorganisatsiooni Hamas ohvriterohke rünnaku,» kirjutati avalduses, millele kirjutasid alla Eesti juudi kogukonna esinaine Alla Jakobson ja Eesti pearabi Šmuel Kot.

«Oleme veendunud, et iga riik ja organisatsioon, mis toetab otseselt või kaudselt Hamasi terroristlikku tegevust, peab kandma vastutust terrorismi toetamise eest.»

Avalduses märgiti, et see ei ole esimene terrorirünnak Iisraeli vastu ning et sel korral toimus rünnak suure juudipüha Simhat Tora ehk Toora rõõmupüha ajal. «Juudi rahva vaenlased kasutasid seda päeva, et külvata surma ja vägivalda. Kahtlemata on Iisraelil vaieldamatu õigus terroristide ja nende toetajaid karistada ning piisavalt jõudu ja võimekust selles võitluses võita.»

«Kõikide Eesti juutide nimel avaldame kaastunnet ohvrite sugulastele ja lähedastele ning jagame nende leina. Me palvetame rahu eest Iisraelimaal, juudi rahva ajaloolisel kodumaal.»

Laupäeval alustas Palestiina äärmusrühmitus Hamas Iisraeli-vastase sõjaga, mille käigus tulistati Gazast Iisraeli suunas tuhandeid rakette ning sajad rühmituse võitlejad sisenesid Iisraeli territooriumile, kus rüüstati sõjaväebaase ja võeti pantvange. Iisrael vastas sõjaseisukorra väljakuulutamise, oma sõjaväe mobiliseerimise ning Gaza pommitamisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles