Patsient suurhaigla EMOs: istusin siis alasti voodis nagu Eeva

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tartu Ülikooli kliinikumi pesukäitluse juht Ivi Albrecht näitas pidžaamapükse suuruses 68. Ka number 70 on laos olemas. 
Tartu Ülikooli kliinikumi pesukäitluse juht Ivi Albrecht näitas pidžaamapükse suuruses 68. Ka number 70 on laos olemas. Foto: Sille Annuk

Kiirabiga haiglasse viidud ja sinna pikemaks ajaks ravile jäänud 79-aastasel Ilme Mikul on Tartu Ülikooli kliinikumi juhtkonnale suur palve. «Palun arvestage, et eksisteerib ka suuremaid inimesi, kes vajavad haiglarõivaid erakorralise meditsiini osakonnas ja haiglas üldse,» rääkis ta.

Mikk ei tee oma kogust saladust. «Kaalun 130 kilo, kannan numbrit 64,» ütleb ta. «Lasen kleidid, pesu ja pikad püksid tuua turult. Vahel olen ise midagi ümber kohendanud.»

Mikk viidi kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda 8. augusti hommikul kella seitsme ja kaheksa vahel. Patsient oli ärganud halva enesetunde ja vappuma panevate külmavärinatega kell viis hommikul, kraadiklaas näitas 40. Ta neelas paratsetamoolitablette ning kuna enesetunne paremaks ei läinud, helistas numbril 112.

«Olin kiirabiga haiglasse jõudes läbimärg, nagu oleksin suure vihma käes olnud. Öösärgist, mis mul kodunt selga jäi, vääna või vett välja,» meenutas ta. «Minu juurde tuldi ja see võis olla hooldaja, kes ütles, et neil kahjuks ei ole nii suuri riideid, mis mulle sobiksid. Istusin siis alasti voodis nagu Eva. Lõpuks tõi keegi mulle kehakatte, mis meenutas põlle – eest kattis, aga tagant paljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles