Riik on hädas isegi pooleliolevate ehituste lõpetamisega

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kallinenud rahvusraamatukogu ehituseks on puudu kümme miljonit, lisaks on sisustuseks vaja leida 17 miljonit. Nüüd võeti 3,3 miljonit kunstihoone renoveerimiseks mõeldud summast. 
Kallinenud rahvusraamatukogu ehituseks on puudu kümme miljonit, lisaks on sisustuseks vaja leida 17 miljonit. Nüüd võeti 3,3 miljonit kunstihoone renoveerimiseks mõeldud summast. Foto: Eero Vabamägi

Kui küsimusi ja isegi norimist tekitanud keskkonnamaja ehituseks eraldati riigieelarvest ligi 60 miljonit eurot, siis rahvusraamatukogu renoveerimiseks ning uue telemaja ehituseks raha kokku kraapimine läheb üle kivide ja kändude.

Rahvusraamatukogu renoveerimistööd algasid 2022. aasta jaanuaris ning nendega loodetakse lõpule jõuda järgmise aasta lõpuks. Suurem osa ehitusrahaks planeeritud 76 miljonist eurost on juba kulutatud, kuid ehitustööde lõpetamiseks on vaja veel 10 miljonit eurot ning lisaks on vaja 16 miljonit sisustamiseks. Pooleli on ka Tallinna Kunstihoone renoveerimine, mida valitsus toetas 2020. aastal 6,54 miljoniga. 2,74 miljoni euroga on juba esimesi töid tehtud, kuid nüüd ähvardab seda soiku jäämine.

Veel augustis soovitas rahandusminister Mart Võrklaev (RE) kultuuriministeeriumil võtta rahvusraamatukogu ja Tallinna Kunstihoone rekonstrueerimisest puuduolev raha kultuurkapitali eelarvest.Nüüd otsustas kultuuriministeerium eelistada rahvusraamatukogu – nimelt suunab kultuuriministeerium kunstihoonele mõeldud 3,3-miljonilise investeeringutoetuse ümber rahvusraamatukogu renoveerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles