Pealinna suurim hambaraviasutus avas Lasnamäel uue hambaravikliiniku ja toetab abivajajaid

Tallinna Hambakliinik
Copy

Tallinna linna suurim hambaraviasutus SA Tallinna Hambakliinik laiendas tegevust ning avas Lasnamäel uue kliiniku. Lisaks mahukale investeeringule on kliinik aktiivne ka heategevuses – nende algatusel on tänavu toimetulekuraskustes eakatel võimalik saada kuni 500 euro eest tasuta hambaravi.

Tallinna Hambakliiniku juhatuse esimees Maksim Volkov ütles Mustakivi kliiniku pidulikul avamisel, et linn areneb, linnaelanike harjumused muutuvad ja südalinnas Toompuiesteel asuval hambakliinikul oli aeg astuda samm oma klientidele lähemale. Nii võeti vastu otsus alustada tööd Lasnamäel Mustakivi kaubanduskeskuse teisel korrusel. Seitsme ravikabinetiga kliiniku rajamine läks maksma 1,3 miljonit eurot ning Volkov rõhutas, et selleks ei kasutatud maksumaksja raha, vaid kogu investeering tuli sihtasutuse enda teenitud kasumist.

„Uue kliinikuga lõime 17 uut töökohta ning meie erialaspetsialistide meeskonnatöö tulemusena saame patsientidele pakkuda terviklikku teenust kogenud spetsialistide poolt nii hambaravi, kirurgia, proteesimise, ortodontia, suuhügieeni kui ka implantoloogia vallas,” ütles Volkov. Kliinik on modernne ning ravikabinetid varustatud uue kaasaegse meditsiinitehnikaga. Esimesed kuud on juba patsiente vastu võetud ning praegu võib öelda, et uus hambakliinik on väga hästi üles leitud.

Toetatakse toimetulekuraskustes eakate hambaravi kokku 200 000 euroga

Pika ajalooga Tallinna Hambakliinik on alati pidanud oluliseks osaleda koostöö- ja heategevusprojektides. Sihtasutuses töötab 11 sõjapõgenikku Ukrainast, keda tööandja ning kolleegid toetavad nii töös, eraelus kui ka keeleõppes. Tihedat koostööd tehakse linnaosadega koolilaste ja lasteaialaste hambaraviga.

Selle aasta suurim panus on aga heategevusprojekt, mille kaudu toetatakse toimetulekuraskustes eakate hambaravi. Hambaravi kulutuste katmist saavad taotleda need vanaduspensioni ealised tallinlased, kes on saanud linnalt möödunud aastal kolmel või enamal korral vajaduspõhist toetust. Toetust saab taotleda kuni 30. juunini 2024 või kuni toetuse eelarve on ammendunud.

„Hambaraviteenus on kallis ja paraku käib just vanemaealistele kulutus üle jõu. Võtsime oma eelmise aasta kasumist 200 000 eurot ja pakkusime Tallinna linnale võimalust, et linn kui leiab abivajajad, tasume selle eest meie,” selgitas Volkov. „Ja nii saavadki toimetulekuraskustes eakad võimaluse saada hambaravi kuni 500 euro eest.”

Ta lisab, et hea meel on tõdeda, et Tallinna Hambakliiniku tulud kasvavad ja annavad võimaluse sellisteks heategudeks. „Täna oleme eelmise aastaga võrreldes 17% edukamad. See annabki võimaluse lüüa kaasa erinevates projektides ja lahendada hambaravivaldkonna probleeme. Ja iga meie patsient võib uhkusega öelda, et ka tema on osa meie heategudest,” rääkis Volkov. „Meie töö eesmärk on, et inimeste hambad oleksid võimalikult terved. Mida varem probleemide likvideerimisega alustada, seda rohkem raha kokkuvõttes klientidel taskusse jääb. Terved hambad muudavad inimese elukvaliteedi oluliselt paremaks.”

Tulevikus võiks laieneda veelgi

Sihtasutuse nõukogu esimees Marek Jürgenson nentis, et konkurents hambaraviturul on väga tihe. „Samas on hambaarst kliendi jaoks väga personaalne ning paljud kliendid liiguvad koos oma arstiga. Meil on hea meel, et oleme nüüd lähemal paljudele oma senistele klientidele, aga samas ka uutele. Lasnamäel elab rohkem inimesi kui Tartu linnas ning kuigi investeering tundus ehk alguses suur ja riskantne, õigustab see end kindlasti.”

Ta lisas, et kuigi Tallinna Hambakliinik on linnale kuuluv ettevõte, et pea linnaasutused olema kinni traditsioonides, vaid arenema ja ajaga kaasas käima, nagu iga teine äriettevõte. „Meie linnaettevõte rühib üles ning see ongi oluline ja positiivne. Kui suudame end tõestada, et oleme õnnestunud, saame ehk liikuda tulevikus ka mõnda teise linnaossa.”

Ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko tänasid avamisel Tallinna Hambakliiniku juhtkonda ja töötajaid ning kiitsid, et aina rohkem organisatsioone avastavad või taasavastavad Lasnamäe. „Lasnamäe areneb ja on huvitav piirkond,” nentis Jurtšenko. „Meil on enam kui 120 000 elanikku ja me kasvame veelgi. Meil on hea meel, et meiega on liitunud nii hea koostööpartner!”

SA Tallinna Hambakliinik on pealinna suurim hambaraviasutus, mis tegutseb juba 1951. aastast. Tallinna linna sihtasutuseks loodi kliinik aastal 2004.

Mustakivi kaubakeskuse teisel korrusel asuv Mustakivi kliinik on avatud tööpäeviti. Külastamisel on võimalik kasutada kaubakeskuse parklat parkimiskellaga kolm tundi tasuta. Kontaktid ja visiidi broneerimine: https://www.hambapol.ee

Copy

Märksõnad

Tagasi üles