Revolutsioon ilumaailmas – neurokosmeetika, vegan lähenemine ja terviklik ilu

Newlook
Copy
Foto: Newlook

Mis on neurokosmeetika ja miks seda kasutada?

Juba 1925. aastal hakati juurutama psühhoterapeutiliste ravimeetodite kombineerimist nahahaiguste raviks. Ärevuse- ja stressiseisundis on normaalne, et nahk tajub n-ö kuumasähvatusi, kuid pikemalt kestva haigusseisundi puhul võib välja areneda patoloogia, mille levinumad vormid on psoriaas, dermatiit ja allergiad. Tänapäeval on arstid täheldanud, et rosaatsea ning tundlik ja kuiv nahk on tugevasti seotud vaimse seisunduga ning organismi üldise immuunsuse langusega. Selle tulemusena liikus 2011. aastal psühhobioloogiline kontseptsioon iseseisvaks meditsiiniliseks teaduseks, mis on määratletud psühhoneuro-endokriinimmunoloogiana. Areng jõudis sinnamaani, et 2017. aastal hakati Rhea Cosmeticsi med-spa vegani sarjas tootma näo- ja kehatooteid, mis tooks lahendusi mitte ainult nahaprobeemide korral, vaid aitaks ka tasakaalustada meelt ja panna meid tundma end õnnelikena!

Foto: Newlook

Neurokosmeetika on seega kaasaegse iluravi uusim trend, mis toetab endorfiinide ehk õnnehormoonide tootmist, pakkudes nii nahale kui vaimule heaolutunnet, sealjuures vähendades stressi mõju nahale. Kuna nahk on otseselt seotud kesknärvisüsteemiga ja seda peetakse sensoorseks retseptororganiks, on nahk seega omamoodi aju pikendus. Aju ja naha vahel käib suhtlus – ühelt poolt on vaimsel seisundil otsene mõju naha tervisele ja välimusele ning teisest küljest on võimalik mõjutada positiivselt vaimset seisundit ja emotsioone kreemide ning seerumite paikse kasutamise kaudu. Lisaks naharakkude mõjutamisele on võimalik töötada neuroretseptoritega, et aju annaks rakkudele käsklusi nahale kantavate aktiivainete läbi uueneda või üldist heaolutunnet tunda. Eesmärkide hulka kuulub aju ja naha vahelise suhtluse kasutamisel ka stressitaseme vähendamine, põletiku leevendamine, immuunsuse tõstmine, ainevahetuse stimuleerimine, söögiisu vähendamine, bioloogiline noorenemine, salenemisprotsesside käivitamine.

Foto: Newlook

Kus saab Eestis selliseid protseduure ja tooteid?

Tallinnas Narva mnt 7b asub kliinik New Look ja Viru keskuses Niine Nahakliinik, kus kasutatakse Rhea med-spa neurokosmeetikat., mis on oma uuenduslikkuse ja hea tagasiside tõttu Eestis palju tähelepanu saanud ja mitut toodet on mainitud ka erinevate ilulemmikute valimisel. Itaaliast pärist Rhea Cosmetics toob endaga med-spa kontseptsiooni, neurokosmeetika põhimõtted ja vegani sertifitseeritud tooted, mis austavad nii nahka kui ka loodust. Rõhutatud on aktiivainete kvaliteet – need peavad olema tõhusad ja turvalised. See tagab, et nende tooted sobivad igat tüüpi nahale, isegi tundlikule. Rhea teeb tihedat koostööd Bologna ülikooli teadlastega, et tagada nende toodete tippkvaliteet ja uuenduslikkus.

Rhea Cosmeticsi looja Gianmarco Alfonso pühendas end kaunitele kunstidele, õppides algul ülikoolis kunstiajalugu ja kirjandust, kuid olles inimeste inimene, tundis ta, et hing nõuab veelgi enamat. Nii otsustas ta siseneda kosmeetikamaailma, astudes uuesti ülikooli, seekord õppima keemiat ja kosmetoloogiat. Neid kahte poolt endas ühendades sündiski Rhea, mille eesmärk on nii ilutegijatele kui ka kõigile teistele tutvustada teistsugust, uudset ideoloogiat kosmetoloogias, milles on tähtsal kohal individuaalne lähenemine. Nimelt on Newlooki kodulehel Rhea nahakodeerimise test, mille abil saad leida sellised tooted, mis just sinu nahale sobivad ja lisaks õnnelikuks teevad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles