Riigieelarve läbis riigikogus esimese lugemise, istung kestis hommikuni (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Kolmapäeval kell 14 alanud riigikogu täiskogu istung lõppes neljapäeva hommikul enne kella kümmet. Küll aga läbis enne südaööd esimese lugemise tulevase aasta riigieelarve, mida arutati riigikogus üle kolme ja poole tunni. 

Esimesel lugemisel oli kohal 93 saadikut. Eelarve tagasi lükkamise poolt hääletas 32 saadikut, vastu 52. Lisaks mitmele opositsioonisaadikutele jätsid hääletamata Ants Laaneots (RE) ja Siim Kallas (RE). 

Valitsus kiitis septembri lõpus heaks 2024. aasta riigieelarve ja järgmise nelja aasta riigieelarve strateegia. Eelarve tulude maht on 16,79 miljardit eurot ja kulude maht 17,67 miljardit. Eelarve fookuses on valitsuse teatel Eesti sõjaline ja lai riigikaitse, haridus, majanduse elavdamine, millesse panustab ka rohereform ning riigi rahanduse jätkusuutlikkus. 

Kolmapäevaseks täiskogu istungiks oli algselt planeeritud 29 eelnõu esimene lugemine. Hiljem lisandus sellele veel kaks eelnõu. Neljapäeva hommikul kella poole seitsme paiku arutati kümnendat eelnõu ja sellega antud istungi päevakord ka piirdus.

Täiskogu istungi 2. osa:

Järgmine täiskogu istung algas kell 10. 

Riigikogu 18.oktoobri infotundi saab vaadata siit: 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles