Politsei tabas ööpäevaga üheksa joobetunnustega sõidukijuhti

BNS
Copy
Roolijoodik. Foto on illustreeriv
Roolijoodik. Foto on illustreeriv Foto: Pixabay

Politsei kõrvaldas reedel liiklusest üheksa narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Viies liiklusõnnetuses sai viga viis inimest

 

Teedel ja tänavatel juhtus reedel viis tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga viis inimest.

Esimesest õnnetusest sai politsei teate kell 7.48, kui Harjumaal Jõelähtme vallas Jägala-Käravete maantee 4. kilomeetril oli 45-aastase mehe juhitud 7. seeria BMW libedal teel vastassuunda kaldunud ja põrganud kokku vastu Volvo XC90-ga, mida juhtis 56-aastane naine. Kokkupõrke tagajärjel paiskusid autode detailid vastu Volvo taga liikunud Mitsubishi Eclipse'i. Kiirabi viis BMW juhi haiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Teine õnnetus juhtus kella 13.09 ajal Tallinnas Pae gümnaasiumi juures, kus vöötraja ees pidurdanud liinibussis kukkus tagaistmel istunud 81-aastane naine, kes tuli kiirabil haiglasse toimetada. Ka selle liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Kolmas õnnetus juhtus kella 9.46 ajal Tallinna tehnikaülikooli parklas, kus 44-aastane naine kukkus libedal asfaldil jalgrattaga. Kiirabi viis naise haiglasse kontrolli.

Neljas õnnetus juhtus kella 13.14 ajal Tallinnas Raudtee ja Pärnu maantee ristis, kus 39-aastane mees sõitis Volkswagen Touaregi maasturiga otsa elektritõuksiga sõiduteed ületanud 18-aastasele mehele. Kiirabi viis tõukeratturi haiglasse. Sellegi liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Viies õnnetus juhtus kella 17.56 ajal Tallinnas Sõpruse puiestee ja Sütiste tee ristmikul, kus 56-aastane mees sõitis Toyota Avensisega tagant otsa ees peatunud 3. seeria BMW-le, mida juhtis 24-aastane mees. BMW juht toimetati haiglasse. Selle liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on samuti selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles