Riigikogu juhatus hakkab vaagima kuluhüvitiste teemat (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu juhatus plaanib kuluhüvitiste puhul välja töötada ettepanekud, mida võiks tulevikus arutada ka suur saal.
Riigikogu juhatus plaanib kuluhüvitiste puhul välja töötada ettepanekud, mida võiks tulevikus arutada ka suur saal. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu juhatus hakkab täna arutama, kas ja kuidas muuta riigikogu liikmete kuluhüvitiste süsteemi. Parlamendierakonnad näikse olevat ühel meelel, et midagi tuleb muuta, kuid samas leitakse, et liigne reguleerimine võib tekitada tarbetut bürokraatiat.

Riigikogu esimehe Lauri Hussari (E200) meelest ei tohiks riigikogu liige anda tulevikus oma kütusekaarti kellelegi teisele, ka võiks ta tankida vaid ühte liiki mootorikütust ja mitte üle ühe korra päevas. Seni pole teada, kas selline kord võetakse kasutusele või leiab juhatus midagi muud. Ehkki kütusekaardi kasutamise korda saab karmistada ka üksnes riigikogu juhatus, peab kogu kuluhüvitiste süsteemi ringitegemiseks muutma seadust.

Keskerakonna fraktsiooni esimees Tanel Kiik ütles Postimehele, et nemad ei ole kuluhüvitiste teemat veel põhjalikult arutanud, kuid ta oli Hussariga ühte meelt selles, et kütusega seonduv peab olema selge ja läbipaistev. Kiige hinnangul tuleks üle vaadata kogu kuluhüvitiste süsteem, sest üksikute muudatuste tegemine ei välista probleemide kordumist lihtsalt teise nurga alt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles