Lauri Vitsut loobus kohtus ütluste andmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vitsut
Lauri Vitsut Foto: Liis Treimann

Harju maakohtus täna jätkunud protsessil ametikuriteos süüdistatava ärimehe Lauri Vitsuti üle loobus kohtualune ütluste andmisest.

Varasematel istungitel pikalt oma tegevust selgitanud Vitsut teatas täna kohtule, et otsustas kasutada oma põhiseadusest tulenevat õigust ja loobub kohtus ütluste andmisest.

Harju maakohus jätkab Vitsuti protsessi veebruari lõpus, kui on plaanis alustada kohtulike vaidlustega. Nende käigus esitab prokurör karistusnõude ning kohtualuse kaitsja esitab oma seisukohad.

Harju maakohus arutab Vitsuti süüasja juba teist korda. Esimest korda arutas maakohus Vitsuti süüasja 2007. aasta sügisel ning jõudis otsuseni oktoobris, kui mõistis Vitsutile ametiseisundi kuritarvitamise eest tingimisi pooleteise aasta pikkuse vangistuse. Ühtlasi mõistis kohus Vitsutilt ASi Epikart kasuks välja väidetava kuriteoga tekitatud kahju 1 448 303 krooni ja 60 senti.

Vitsut viis vaidluse ringkonnakohtusse, mis leidis, et seoses vahepeal muutunud karistusseadustikuga peab esimese astme kohus kaasust täpsustatud süüdistusega uuesti arutama. Mullu oktoobris esitaski prokurör Vitsutile süüdistuse uue paragrahvi järgi, kuid süüdistuse sisu jäi samaks.

Süüdistuse järgi omastas Vitsut OÜ Majanduskaitse Büroo esindajana ja hiljem juhatuse liikmena fiktiivsete arvete alusel võõrast vara üle 1,4 miljoni krooni.

Süüdistus märkis, et Vitsut põhjustas oma tegevusega suure varalise kahju pankrotistunud AS-ile Artmiks, hilisema nimega AS Epikart.

Vitsutit süüdistati talle usaldatud ja tema korralduses oleva võõra vara omastamises ning ametiisikuna suureulatuslikus võõra vara riisumises ametiseisundi kuritarvitamisega.

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimehe Toomas Vitsuti vend Lauri Vitsut kandideeris viimastel riigikogu valimistel Rahvaliidu nimekirjas Harju- ja Raplamaal, kuid ei osutunud valituks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles