Tallinna linnavalitsus saadab kümned vanad planeeringud prügikasti

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Teiste seas lõpetatakse Kopli 103 ja lähiala detailplaneering, mis hõlmab ka Kopli 101 asuva Mereakadeemia krundi ning kogu selle taha jääva mereäärse ala.
Teiste seas lõpetatakse Kopli 103 ja lähiala detailplaneering, mis hõlmab ka Kopli 101 asuva Mereakadeemia krundi ning kogu selle taha jääva mereäärse ala. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus on asunud puhastama planeeringute registrit aastaid tagasi algatatud ja pooleli jäänud detailplaneeringutest, mille vastu keegi pikema aja jooksul pole huvi tundnud.

«Tahame laua puhtaks lüüa nendest planeeringutest, mis on ammuilma algatatud, aga mis on nii-öelda soikunud staadiumis, ehk millega pole aastaid midagi tehtud. Need on siiani registris ja nendega on see mure, et kui need ükskord peaksid «ärkama», siis kuivõrd nad on algatatud väga ammu, siis need linnaehituslikud lähteseisukohad, millel nad põhinevad, on vananenud. Neid tuleks muutma ja täiendama hakata. See kõik on täiendav ja nii-öelda prognoosimatu ajakulu. Seetõttu oleme leidnud, et mõistlikum on nende menetlus lõpetada. Ja kui tekib soov selles kohas midagi tegema hakata, siis selle jaoks saab teha uue algatamisavalduse,» rääkis abilinnapea Madle Lippus.

Selliseid planeeringuid oli tänasel istungil üle 20. Lippuse sõnul lõpetatakse lähiajal samamoodi veel umbes 50 detialplaneeringut. «Sellega saame planeeringute registri puhtaks ja saame ka ise selge pildi, millised on aktiivsed, olulised ja töös olevad planeeringud, millele keskenduda ja ressurssi kulutada, et saaksime neid kiiremini ja tõhusamalt menetleda,» ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles