Uus Hyundai KONA on kohal ja rabab tehnoloogiliste lahendustega

Topauto
Copy
Foto: Marko Paloveer

Eestis müüdavad hübriid- ja elektriautod on saanud endale linnamaasturite klassis uue ja tugeva konkurendi, sest nüüd on Topautos saadaval uus Hyundai KONA, mis on ruumikas, säästlik ja varustatud kõige kaasaegsemate tehnoloogiliste lahendustega.

Uuenenud Hyundai KONA on müügil nii hübriidmootoriga kui ka täiselektrilisena. Senisest tunduvalt ruumikam, futuristliku välimuse ja dünaamilise hoiakuga Hyundai KONA Electric on saadaval 48,4 kWh (sõiduulatus kuni 377 km) ja 65,4 kWh (sõiduulatus kuni 514 km) akuga, mis lubavad ühe laadimisega läbida vastavalt kuni 377 ja kuni 514 kilomeetrit.

"Nii KONA Hybrid kui ka Electricu puhul on märksõnadeks tehnoloogiline tipptase, säästlikkus ja pereauto," ütles Topauto müügijuht Janek Eskor. "Uue KONA mahukas 466-liitrine pakiruum on eelmisest mudelist 30% suurem. Lisaks on auto salongis piisavalt ruumi kogu perele nii ees- kui ka tagaistmetel. Sõidu teeb hubaseks salongi meeleoluvalgus."

Uus KONA sisaldab kõiki mõeldavaid tehnoloogilisi uuendusi. Näiteks saab NFC tehnoloogia abil auto avada ja käivitada nutitelefoni või nutikella abil. Kui parkimiskoht on kitsas, saab auto ära parkida ka kaugjuhitava iseparkimissüsteemi abil. Ühe pedaaliga sõidurežiim i-Pedal võimaldab kiirendada, aeglustada ja peatud ainult kiirenduspedaali kasutades ning 360-kraadi kaamera ja pimenurga jälgimismonitor annavad auto ümber toimuvast juhile videopildi abil infot.

Loomulikult sisaldab uus KONA kõiki tehnoloogilisi mugavusvidinaid, milleta ei kujutaks ükski inimene oma uut autot enam ettegi - adaptiivne püsikiirusehoidja, parkimisandurid ees ja taga, kliimaseade, soojenduse ja jahutusega mäludega elektrilised istmed, roolisoojendus, suured multimeediaekraanid salongis ja elektriliselt avatav tagaluuk ja palju muud.

Foto: Marko Paloveer

"Hyundai KONAt on võimalik osta nelja erineva varustustasemega, millest juba esmane on väga rikkaliku varustusega, näiteks sisaldab juhiabisüsteeme, LED-tulesid, võtmevaba käivitust ja sisenemist," selgitas Eskor. "Lisaks on võimalik endale soetada ka sportlik N Line versioon, mis lubab lisaks tuunitud välimusele nautida ka sportlikke sõiduomadusi."

Nii Hybrid kui Electric mudelite puhul lisab sõiduulatust täiustatud regeneratiivpidurdussüsteem. Juhil on võimalik roolile paigaldatud hoobade abil hõlpsasti reguleerida energiakogust, mida süsteem taaskasutab ja akudesse salvestab. Linnasõidul lisab aga turvatunnet aktiivne roolimisabi, mis suudab nii ristmiku ületamisel kui ka rajavahetusel ajal tuvastada vastassuunast läheneva või kõrvalrajal liikuva sõiduki ning sooritada kokkupõrget vältiva manöövri.

"Võin öelda, et uus Hyundai KONA on kõige rohkem tipptehnoloogiat täis sõiduk, mis on hetkel Topautos saadaval. Seetõttu soovitan kõigil tulla proovisõidule ning ise veenduda, milleks auto on võimeline," lausus Eskor.

Foto: Marko Paloveer

Hyundai KONA Hybrid hinnad algavad Topautos 30 990 eurost ning Electricu hinnad 39 990 eurost.

Topauto tegutseb Eesti autoturul aastast 1994 ning müüb Hyundai, SEATi, CUPRA, Suzuki, Isuzu, Citroëni ja KGMi mudeleid. Ettevõte toetab regulaarselt kultuuri ja sporti.

Copy
Tagasi üles