Zelenskõi: Venemaa varub rakette talverünnakute jaoks

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles neljapäeval ajakirjanikele, et Venemaa väed varuvad tõenäoliselt rakette, et korraldada tulevastel talvekuudel Ukraina energiarajatiste pihta süsteemseid rünnakuid.

«Minu hinnangul nad varuvad rakette, kuid neil ei ole neid enam sellisel hulgal, mis neil varem oli,» ütles Zelenskõi, kui viitas eelmisel aastal toimunud massilistele rünnakutele Ukraina kriitilise infrastruktuuri vastu.

Kiiev on vastuseks kutsunud oma liitlasi üles riigi õhutõrjesüsteemide tugevdamisele, et hoida ära eelmise aasta rünnakute kordumist, mis jättis miljonid inimesed pikemaks ajaks külma ja pimedasse.

«Õhutõrje osas oleme paremad kui eelmisel talvel,» märkis Zelenskõi pealinnas Kiievis ajakirjanikega kohtudes.

President lisas, et võimud on ehitanud rohkem pommivarjendeid ja suurendanud abipunkte, kus tsiviilisikud saaksid õhurünnakutest põhjustatud elektrikatkestuse korral soojas viibida ja näiteks ka telefone laadida.

Zelenskõi hoiatas siiski, et Ukrainal puudub sajaprotsendiline kaitse Venemaa õhurünnakute eest.

«Linnad nagu Harkiv ning piirkonnad nagu Donetsk ja Zaporižžja vajavad rohkem õhutõrjesüsteeme,» tõdes riigipea.

President ütles ajakirjanikele, et Venemaale kehtestatud Lääne sanktsioonid on aeglustanud Venemaa rakettide tootmist, kuid Moskva ründedroonide tarned on endiselt enam-vähem korras.

«Talv tuleb raske, kuid mitte halvem kui eelmine,» hindas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles