Lumetõrjujad usaldavad ametlikku ilmaennustust rohkem kui kõhutunnet

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Tänavapuhastuse ASi juhataja Vello Kink ja üks ettevõtte uhiuutest sahamasinatest, mis on valmis Tallinna või Tartu teid ja tänavaid puhastama ning soolatama.
Tänavapuhastuse ASi juhataja Vello Kink ja üks ettevõtte uhiuutest sahamasinatest, mis on valmis Tallinna või Tartu teid ja tänavaid puhastama ning soolatama. Foto: Eero Vabamägi

Sünoptikud ennustavad lähipäevadeks külma­kraade, lund, lörtsi ja tugevat tuult, kuid talihoolduseks valmistunud sahamehi see ei peluta.

Talv tuleb alati ootamatult sõidukijuhtidele, mitte lume- ja libedusetõrjujatele, kinnitavad teehooldajad.

«Meie oleme alati valmis, sest vastasel juhul oleks jama majas,» ütles nii Tallinna kesk- ja vanalinnas kui ka Tartus teehooldusega tegeleva Tänavapuhastuse ASi juhataja Vello Kink. Täielikku valmisolekut kinnitas Postimehele ka pealinnast sadakond kilomeetrit eemal Lääne-Viru maakonnakeskuse Rakvere teid hooldava ASi Raktoom omanik Meelis Toom.

Kink lausus, et täna õhtul algav lumesadu on kindel, küsimus on pigem selles, kas väljas on kraad-kaks külma või püsib termomeetrinäit nullis. «Meie andmetel läheb öö hakul temperatuur ikka plussi ehk neljapäeva hommikul on väga lörtsine ja päris jube ilm,» lausus Kink. «Vähemalt nii näitavad praegu ilmaprognoosid, mida meie oma programmist jälgime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles