Esmaspäeval tuleb teedel arvestada libedate lõikudega

BNS
Copy
Talvised teeolud ja libedus nõuavad liikluses ettevaatust.
Talvised teeolud ja libedus nõuavad liikluses ettevaatust. Foto: Arvo Meeks

Transpordiameti kinnitusel tuleb esmaspäeval teedel arvestada libedate lõikudega.

Varahommikul on teeolud erinevad. Teekatted suurematel riigiteedel Harju- ja Lääne-Virumaal on soolamärjad või kergelt lumised, mujal vadavalt soolaniisked. Keerulisemad võivad sõiduolud olla kõrvalmaanteedel, mille hooldustsükli aeg on pikem võrreldes suuremete teedega.

Jätkuva lumesaju tõttu on Põhja-Eestis sõiduolud muutlikud, põhjarannikul võib tuisata. Vaatamata hooldetöödele tuleb seal arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega.

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval pilves selgimistega ilm. Hommikul sajab kohati jäätuvat uduvihma ja põhjarannikul võib tuisata. Päeval sajab mitmel pool lund, rannikualadel tuiskab. Temperatuur nii õhus kui ka teepinnal on miinuspoolel ja teedel on libeduseoht.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles