Mihkelson USAs: toetus Ukrainale peab kestma kuni võiduni

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Remo Tõnismäe

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson on koos oma Läti kolleegi Rihards Kolsiga visiidil USAs, kus toimuvatel kohtumistel keskendutakse Ukraina toetuse hoidmisele ja selge võidustrateegia kujundamisele. 

Mihkelsoni sõnul on USA senaatorite ja esindajatekoja liikmete arvamus oluline, sest ainult Kongress saab teha Ukraina jätkuva toetamise rahastamise otsuseid.

Eesti, nagu ka Läti ja Leedu, on ühed aktiivsemad Ukraina toetajad, kes panustavad palju ka enda kaitsesse. «Kinnitame kohtumistel enda pühendumust nii heade suhete hoidmisele ja arendamisele USAga, liitlaskohustuste jätkuvale täitmisele kui ka Ukraina edasisele toetamisele. Muu hulgas kutsume kasutama Ukraina toetuseks Venemaa arestitud varasid,» ütles Mihkelson ja lisas, et Ukraina vajab toetust nii kaua, kuni on sõja võitnud.

Teisipäeval esineb Mihkelson kõnega Balti riikide, Ukraina ja Iisraeli toetuseks korraldataval üritusel, kus osalevad USA senaatorid ja esindajatekoja liikmed, aga ka USA välis- ja kaitsepoliitika asjatundjad ning saatkondade, välisministeeriumi, mõttekodade ja huvigruppide esindajad.

Mihkelsonil ja Kolsil on täna plaanis eraldi kohtumised ka esindajatekoja liikmete Chip Roy ja Don Baconi ning mõttekoja Meridian esindajatega. Eile olid neil kohtumised välisministeeriumis, Ameerika Juudi Komitees ning mitmes mõttekojas. Lisaks kohtusid väliskomisjonide juhid USA endise suursaadikuga NATO juures Kurt Volkeriga. Kõigi kohtumiste fookuses oli sõjaväsimuse narratiivi peletamine ja Ukraina selge võidustrateegia kujundamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles