Jõhvis hukkus liiklusõnnetuses jalakäija

Postimees
Copy
Küünal
Küünal Foto: Madis Veltman

Politsei- ja piirivalveamet vahendas, et Jõhvi linnas sõitis purjus juht otsa jalakäijale, kes hukkus sündmuskohal. 

Häirekeskusele teatati neljapäeval kell 10.39 liiklusõnnetusest Ida-Virumaal Jõhvi linnas Puru teel, kus 55-aastane joobes naine sõitis Audiga reguleerimata ülekäigurajal otsa teed ületanud 72-aastasele naisele. Jalakäija hukkus sündmuskohal.

Õnnetuse toimumise hetkel oli tee libe ning nähtavus päikse tõttu häiritud. Sõiduki rehvid vastasid nõuetele ja naisel oli juhtimisõigus.

Jõhvi jaoskonna välijuht Filipp Muzalevski rõhutas, et alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimine on äärmiselt ohtlik nii juhile endale kui teistele inimestele.

«Selline juht on vaja viivitamatult liiklusest kõrvaldada ehk kahtlase sõidustiiliga liiklejast tuleb esimesel võimalusel politseile teada anda. Kahjuks jõudis seekord alkoholijoobes juht liiklusesse ning põhjustas traagilise liiklusõnnetuse, kus inimene kaotas elu,» ütles Muzalevski.

Välijuhi sõnul on oluline reguleerimata ülekäigurajale lähenedes vähendada sõidukiirust ja veenduda, et jalakäija pole sõiduteel või sinna astumas.

«Talvistes oludes tuleb valida sobiv sõidukiirus ning arvestada ootamatu libedusega. Samuti tuleb olla valmis selleks, et lumelt peegeldava päikese või hoopis pimeduse tõttu võib nähtavus olla oluliselt häiritud,» lisas Muzalevski.

Politsei alustas liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles