FOTOD JA VIDEO Tallinna ringteel juhtus kuue sõidukiga ahelavarii (4)

Copy

Teisipäeval kella 7.50 ajal juhtus Tallinna ringteel liiklusõnnetus kuue sõiduki vahel. Kaks inimest sai viga ja viidi haiglasse. Liiklus ringteel avati keskpäeval.

Esialgsetel andmetel põhjustas politsei- ja piirivalveameti teatel ahelavarii Volkswageni kaubikut juhtinud 19-aastane noormees, kes tegi enda eesolevast veoautost möödasõitu ning reastus talle järsult ette. Kui esialgu suutis veokijuht kiirelt reageerida ja kokkupõrget vältida, siis miskipärast pidurdas Volkswageni juht kohe uuesti ja sõitis paremale tee äärde. Sellele pidurdusele enam veokijuht reageerida ei jõudnud, veok läks kääri ja sõitis teepiirdesse.

Paraku tulid tagant veel mitmed sõiduautod, kes juhtunule reageerida ei jõudnud ja sõitsid üksteisele otsa. Esialgsetel andmetel sai õnnetuses kannatada kaks inimest, kelle kiirabi toimetas haiglasse kontrolli. Õnnetuse täpsemad asjaolud on jätkuvalt veel selgitamisel.

Suvel 110 km/h ja talvel 100 km/h

Kui mõnel teisel Eesti neljarealisel on piirkiirus talve saabudes 110 asemel 90 kilomeetrit tunnis, siis avariipaigas on see praegusel ajal 100 kilomeetrit tunnis. Millest see sõltub?

«Piirkiiruste suurendamine Eesti riigiteedel toimub kaks korda aastas: kevadel, kui rakendatakse suveperioodi kiiruspiirangud, ja sügisel, mil kehtestatakse talvised piirkiirused,» selgitas transpordiameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa, kelle sõnul võetakse muudatuste tegemisel arvesse nii liiklusõnnetuste statistikat kui ka liikluskeskkonna iseärasusi. Lisaks arvestatakse keskkonnategureid nagu metsloomade ja jalakäijate tõenäosust sattuda teele, märkis ta.

«Teatud teelõikudel, kus on paigaldatud muutuva teabega liiklusmärgid, võidakse talveperioodil piirkiirust tõsta kuni 110 km/h, kuid seda üksnes valgel ajal, kui sõidu- ja teeolud on väga head. Muutuva teabega liiklusmärgid võimaldavad kiirust operatiivselt alandada, kui teeolud halvenevad,» rääkis Vaikmaa.

Tallinna ringteel on tema sõnul viimastel aastatel kehtestatud suveperioodil kiiruspiirang 110 km/h ja talveperioodil 100 km/h. «Kuna Eesti ilm talvekuudel ei ole rangelt talvine ehk ei ole teedel pidevalt lund ja libedust, on suurendatud piirkiirus põhjendatud. Suurendatud piirkiirus on ohutu heade tee- ja sõiduolude korral. Suurim lubatud kiirus ei ole liiklejatele kohustuslik – oluline on jälgida reaalseid ilma- ja teeolusid ning arvestada enda sõiduvõimeid, et valida sobiv ja turvaline sõidukiirus,» tuletas ta meelde.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles