Tallinna volikogu võttis vastu 2024. aasta linnaeelarve

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna linnavolikogu esimees Maris Sild.
Tallinna linnavolikogu esimees Maris Sild. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavolikogu võttis vastu 2024. aasta linnaeelarve, mis volikogu esimehe sõnul arvestab oluliste investeeringute kõrval ka linnaelanike toimetuleku ning jätkusuutliku linnaliikuvuse arendamisega.

Tallinna linnavolikogu esimehe Maris Silla sõnul pannakse tuleval aastal märkimisväärset rõhku sellele, et linn aitaks oma elanikel keerulistel aegadel toime tulla. «Oleme vajalike investeeringute kõrval seadnud olulisele kohale avalike teenuste kättesaadavuse,» ütles Sild.

Silla sõnul on üleüldise hinnatõusu tingimustes Tallinn juba kolmandat aastat järjest leidnud võimalused, kuidas vältida lasteaia kohatasu tõstmist ja hoida see 71 euro juures. «Samuti aitame täiendavalt majanduslikult raskes olukorras olevaid eakaid ning tõstame puudega lapse toetuse määra seniselt 125 eurolt 150 eurole,» lausus Sild.

Lisaks toonitas volikogu esimees, et värskelt vastu võetud eelarvega toetatakse liikuvusega seotud murekohtade lahendamist. Näiteks hakkavad aastaringselt sõitma ööbussid ning jätkatakse jalgrattateede arendamisega. «Mul on hea meel, et julge katsetamine ööbusside ja jalgrattaradadega on jõudnud väärtuslike tulemuseni ning Tallinn muutub järk-järgult paremini ligipääsetavaks linnaks,» ütles ta.

Eelarve poolt hääletas linnavolikogus 43 saadikut, vastu 30. Linnaeelarve kogumahuks on 2024. aastal 1,26 miljardit eurot, millest näiteks 40,9% läheb haridusele, 15% sotsiaalhoolekandele ning 18,9% linnaruumi ja liikuvusteemade arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles