Tallinna ööbussid hakkavad sõitma ka Nõmmele ja Viimsisse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ööbuss.
Ööbuss. Foto: Kris Süld

Uuest aastast hakkavad ööbussid Tallinnas sõitma aasta ringi, lisandub kaks uut suunda Nõmmele ja Viimsisse.

Samuti korrigeeritakse seniste liinide marsruute, et jõuda veelgi rohkemate reisijateni.

Abilinnapea Vladimir Svet (Keskerakond) kinnitas, et alates jaanuarist saab ööbussiteenus pealinna ühistranspordivõrgu püsivaks osaks, lisanduvad täiendavad suunad ning väiksemal määral korrigeeritakse seniseid liine. «Kevadest sügiseni kestnud pilootprojekt näitas, et sellise teenuse järele on nõudlus olemas. Järgmisel aastal laieneb teenus ka Nõmmele ja Viimsisse, mis seni olid katmata ja kust me saime palju tagasisidet sooviga tuua ööbussid ka neile,» selgitas Svet.

«Muudatused olemasolevate ööbusside liinide töös on andmepõhised. Optimeerime testperioodil kogutud info ja sõitjatelt saadud tagasiside põhjal olemasolevate liinide liikumisteid. Bussid teevad väikese ringi suure asustustihedusega piirkonnas liini liikumistee lõpus. Sõitjate tagasisidest lähtuvalt teeme vajadusel korrektiive ka tulevikus,» rääkis abilinnapea. Järgmise aasta eelarves on ööbussiteenusele kavandatud 830 000 eurot.

Tallinna ööelu nõuniku Natalie Metsa (SDE) sõnul oli Tallinn viimane Euroopa Liidu pealinn, kus puudus öine ühistransport. «Rõõmustav on, et Tallinna ööelu arendamisel muutume euroopalikumaks ja inimkesksemaks. Ööbussid võimaldavad inimestel loobuda takso kasutamisest ja suunata säästetud raha näiteks kultuuri nautimiseks. Otsusega muuta ööbussid ülelinnaliseks ja laiendada nende sõidumarsruute ka Nõmmele ja Viimsisse saavad need integreeritud osaks Tallinna ühistranspordi tervikust.»

Ööbussiliinide alguspunkt on Balti jaamas maakonnaliinide peatuses. Ööbussid sõidavad laupäeva ja pühapäeva varahommikul kella poole ühest kuni poole neljani 30-minutilise intervalliga (viimane väljumine ainult Balti jaamast väljuval suunal).

Kuni aasta lõpuni on töös neli liini. Bussiliin nr 91 sõidab Mustamäe, nr 92 Väike-Õismäe, nr 93 Pelguranna ja nr 94 Priisle suunal. Alates jaanuarist lisanduvad nr 95 Viimsi keskuse ja nr 96 läbi Männiku Vana-Pääsküla suunal. Bussid teenindavad liine mõlemas sõidusuunas ja pärast sihtkohta jõudmist sõidavad Balti jaama tagasi. Suvel kasutas nädalavahetuseti ööbusse keskmiselt 2700 inimest.

Tallinlastele on sõit tasuta, teistele sõitjatele kehtib tavapärane piletihind. Sõiduplaanid leiab bussipeatustest ja veebilehelt http://transport.tallinn.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles