Madle Lippus: sotsid ei kavatse Tallinna võimukoalitsiooni lõhkuda (18)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Tallinna abilinnapea Madle Lippus.
Tallinna abilinnapea Madle Lippus. Foto: Tairo Lutter

Vaatamata Eesti 200 üleskutsele kukutada Keskerakond Tallinnas võimult, sotsiaaldemokraadid pealinna võimukoalitsiooni lammutada ei kavatse, ütles sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) vastne piirkonnajuht ja abilinnapea Madle Lippus.

Tallinna linnavolikogu Eesti 200 fraktsiooni esimees Joel Jesse avaldas laupäeval arvamust, et SDE võiks mugavustsoonist väljuda, sest pealinna võimuliit on võimalik kokku panna ka ilma Keskerakonnata.

«Kui Keskerakonnas jätkub pereheitmine ning nende positsioon nõrgeneb veelgi, siis peaksid sotsiaaldemokraadid tulema linnavõimu ja ametikohtade mugavustsoonist välja. Mõtlema, kuidas tuua päriselt muutus pealinna juhtimisse,» teatas Jesse.

Seevastu sotsid ei ole Eesti 200 ettepanekust vaimustuses. Madle Lippus ütles Postimehele, et hetkel on SDE-l Tallinnas Keskerakonnaga toimiv koalitsioon ning sotsidele on oluline 2024. aasta eelarvega seotud eesmärkide täitmine. Muu hulgas on kavas ehitada uusi lasteaedu ning trammiliine. «See on meie jaoks äärmiselt oluline,» toonitas Lippus.

Ta lisas, et SDE-le oleks vastuvõetamatu moodustada koalitsioon, kuhu kuuluks ka EKRE. «Seepärast sotsiaaldemokraadid uue võimuliidu moodustamist ei kaalu,» ütles Lippus.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles