JÄRELVAADATAV Zelenskõi kiitis Eestit: tänan, et olete koos meiega (4)

Copy

Peaminister Kaja Kallas kohtub täna Ukraina president Volodõmõr Zelenskõiga ja nende ühine pressikonverents Stenbocki majas algab kell 13.05. Kõik huvilised saavad pressikonverentsi otseülekannet jälgida eesti, inglise või ukraina keeles.

Peaminister Kallas väljendas enne kohtumist president Zelenskõiga usku, et mitte ainult temal, vaid kogu Eesti rahval on südamest hea meel Ukraina riigipead Tallinnas tervitada.

«Eesti usub Ukraina võitu. Peame jätkama Ukraina toetamist nii kaua kui vaja ja mis sama oluline – ka nii suures mahus, kui vaja Ukraina võiduks. Need on otsustavad ajad ja peame fookust teadlikult hoidma. Kui laseme agressoritel üle sõita rahvusvahelisest õigusest ja dikteerida mängureegleid, leiame end palju ohtlikumast maailmast,» rõhutas Kallas.

Pärast Zelenskõi saabumist algab Eesti peaministri ja Ukraina presidendi neljasilmakohtumine, mille järel tehakse ametlik foto ning sissekanne külalisteraamatusse.

Siis allkirjastavad Ukraina strateegilise tööstuse aseminister Serhii Bojev ja Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liidu nõukogu esimees Taavi Veskimägi peaminister Kallase ja president Zelenskõi juuresolekul Eesti ning Ukraina kaitsekoostöö tihendamist puudutava ühiste kavatsuste kokkuleppe.

Seejärel suunduvad Kallas ja Zelenskõi koos ametlike delegatsioonidega töölõunale.

Tagasi üles