Kaitseväe esimene koer lõpetas teenistuse

BNS
Copy
Teenistuskoer Bruno.
Teenistuskoer Bruno. Foto: Eesti Kaitsevägi

Reedel lõpetas sõjaväepolitseis teenistuse teenekas ja tunnustatud kaitseväe esimene koer Bruno.

12-aastane saksa lambakoer Bruno Saules Vilkas alustas teenistust kaitseväes 2014. aastal. Tema teenistusülesanded sõjaväepolitseis on olnud erinevate julgestusülesannete toetamine ning tähtsate külaliste visiitide ajal lõhkeaine- ja relvakontrollid erinevatel objektidel.

Läbi aastate on Bruno abiga tehtud üle 500 pommikontrolli erinevatel riigivisiitidel ning suurüritustel, nagu Eesti Vabariigi aastapäeva paraadidel, Rooma paavsti, USA presidendi, Saksa kantsleri ja teiste kõrgete külaliste julgeoleku tagamisel.

Koerajuhist sõjaväepolitseiniku, veebel Martin Sihi sõnul on Bruno on tark ja usin koer, kellele meeldib tööd teha. «Meie pea kümme aastat kestnud koostöö on möödunud edukalt – ta on saanud kõigi tööülesannetega suurepäraselt hakkama, olnud eeskujulik teenistuskoer ning aidanud ka teda ümbritsenud sõjaväepolitseinike moraali kõrgel hoida, aga nüüd on aeg ta väljateenitud puhkusele saata,» ütles Siht.

Kodus ei tohiks Brunol igav hakata, sest peres on tal veel kaks neljakäpalist kamraadi, viiekuune belgia lambakoer Shot ja seitsmeaastane saksa lambakoer Kimbo.

Sõjaväepolitsei ülema, kolonel Meelis Sarapuu sõnul annab koerte kasutamine sõjaväepolitseis meeskondade töö tulemuslikkusele palju juurde ja nii mitmedki ülesanded saavad kiiremini ja paremini täidetud just teenistuskoerte abiga. «Lahingpaar Bruno ja veebel Siht moodustasid suurepärase meeskonna, ent heade tulemuste taga oli pikk, järjekindel ja tunnustamist vääriv töö,» ütles Sarapuu.

Praegu on sõjaväepolitseis kokku viis teenistuskoera, sealhulgas neli saksa lambakoera ja üks belgia lambakoer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles