Ettevõtjatega kohtunud Urmas Reinsalu: Eesti majandus vajab maksurahu

BNS
Copy
Urmas Reinsalu kohtub ettevõtjatega.
Urmas Reinsalu kohtub ettevõtjatega. Foto: ISAMAA

Isamaa esimees Urmas Reinsalu märkis teisipäeval pärast kohtumist ettevõtlusliitudega, et Eesti majandus vajab tõusule pöördumiseks maksurahu.

Seoses jätkuva majanduslanguse ning Eesti Panga negatiivse majandusprognoosiga korraldas Isamaa teistkordse kohtumise ettevõtlusliitude esindajatega. Alates eelmisest taolisest kohtumisest oktoobri algul pole majandusolukord Eestis paranenud ning valitsuse otsused vaid süvendavad ebakindlust ettevõtluskeskkonnas.

«Ettevõtjatelt saadud tagasisidest on ilmne, et valitsuse viimase üheksa kuu jooksul langetatud otsused nii maksude, aktsiiside kui ka erinevate tasude tõstmisel tekitavad ettevõtjates ebakindlust tuleviku osas ning ei vasta Eesti majanduse huvidele. Jätkuvas majanduslanguses oodatakse riigi poliitiliselt juhtkonnalt ennekõike maksurahu kehtestamist ja stabiilsuse pakkumist,» ütles pärast kohtumist Reinsalu.

Ta rõhutas, et valitsus peab viivitamata langetama majanduse elavdamise ning Eesti ettevõtete konkurentsivõime tõstmise otsused, sealjuures võtma vastu negatiivse lisaeelarve, kus kärbitakse otsustavalt valitsemiskulusid. Negatiivne majandusprognoos tähendab, et 2024. aasta maksulaekumised ei jõua riigieelarves prognoositud tasemeni ning need vajavad kiiret korrigeerimist. Tegu on ka ühe punktiga eelmisel nädalal Isamaa poolt valitsuse poole teele pandud majanduse toetamise tööplaanist.

«Reformierakonna juhitava valitsuse poliitikad on majandusvaenulikud ega arvesta Eesti ettevõtjate tegelike vajadustega. Et parlament saaks langetada majanduse tõusule viimiseks vajalikke positiivseid otsuseid, korraldab Isamaa järgmisel nädalal riigikogus majandusteemalise olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu,» lisas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles