ANALÜÜS Kannapööre: venelaste hääli noppinud erakond tunnistas vigu ja hakkas toetama Ukrainat (2)

rus.postimees.ee
Uuendatud 19. jaanuar 2024, 15:44
Copy
4. veebruar 2023, liikumise Koos aktsioon „Puhtad mõtted ja rahu“ Vene saatkonna ees Eestis. Julia Sommer ja Aivo Peterson.
4. veebruar 2023, liikumise Koos aktsioon „Puhtad mõtted ja rahu“ Vene saatkonna ees Eestis. Julia Sommer ja Aivo Peterson. Foto: Taavi Sepp

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜVP) korraldab veebruaris üldkoosoleku ja valib uued juhtorganid. Kuid avalikkuse ette toodud uuendatud parteiprogramm erineb oluliselt sellest, mida EÜVP on aastaid jutlustanud, kirjutab Rus.Postimees.

Viimaste aastate levinuim seos, mis eestlastel Ühendatud Vasakparteiga tekib, on skandaalid seoses liikumisega Koos, kellega moodustati 2023. aasta parlamendivalimistel ühine nimekiri. Nende skandaalide kulminatsiooniks oli liikumise Koos ühe juhi Aivo Petersoni vastu algatatud kriminaalasi. Peterson sai laiemalt tuntuks siis, kui käis eelmise aasta alguses Venemaa poolt okupeeritud Ukraina aladel.

Nii Petersoni kui ka tema kaaslase Oleg Ivanovi aktiivsuse tõttu kinnistus liikumisele Koos Kremli-meelse organisatsiooni maine ning kuna EÜVP tegi valimistega seoses nendega koostööd, jäi riigivastasuse maine ka EÜVP külge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles