Truman Capote maksis kuulujuttude levitamise eest kõrget hinda

Betty Ester-Väljaots
Copy
Jackie Kennedy ja Lee Radziwill
1963. aasta alguses Valges Majas.

 
Jackie Kennedy ja Lee Radziwill 1963. aasta alguses Valges Majas.  Foto: Reuters/ScanPix

Kirjanik Truman Capote pidi kirjutama oma elu tähtsaima teose, mis on siiani salapäraselt kadunud. Sellele eelnes skandaal, mille käigus suutis autor kaotada suurema osa oma rikastest ja mõjukatest daamidest koosnevast tutvusringkonnast.

Sel aastal möödub ­Capote’i surmast 40 aastat ning jaanuari lõpus linastub seriaal «Riid: Capote vs. Luiged», mis näitab elu laineharjal kulgevat geeniust, kes kirjaniku kuulsust nautides vormis selle lisaks rahalisele edule suhete võrgustikuks naistega, kes kujundasid Manhattani seltsielu 1950.–1960. aastatel. Capote kutsus neid oma luikedeks.

«Capote, oluliselt võluvam nende naiste igavatest abikaasadest, oli aastate jooksul leidnud tee nende südamesse,» kirjutas kriitik Craig Brown 2021. aastal New York Timesis. «Võlutud tema tähelepanust, olid nad tänulikult nõus vahetama oma intiimelu muljeid või muljetama teiste intiimeludest.» Brown kirjutab samas, kuidas ühe kosmeetiku mälestuste kohaselt käis Capote salongis ühte daami saatmas ja klatšimas ning hiljem naasis teise naisega, kellega rääkis naisest, kellega enne salongis käis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles