STREIK Võrklaev: raha õpetajate palgatõusuks on haridusministeeriumis olemas (35)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev näeb, et tänavu vajalik raha õpetajate soovitud palgatõusuks on haridus- ja teadusministeeriumi eelarves olemas.
Rahandusminister Mart Võrklaev näeb, et tänavu vajalik raha õpetajate soovitud palgatõusuks on haridus- ja teadusministeeriumi eelarves olemas. Foto: Madis Veltman

Reformierakondlasest rahandusministri Mart Võrklaeva kinnitusel saatis ta nii haridusministrile kui ka kogu valitsusele ettepanekud, kuidas on võimalik õpetajate palgatõusuks tänavu vajalik 10 miljonit eurot leida haridus- ja teadusministeeriumi eelarvest. 

Võrklaev märkis, et kui vaadata pikemat perioodi, siis võti õpetajate soovitud palgatõusuks on haridusreformides. «Selleks, et õpetajate palk tõuseks 2027. aastaks 120 protsendini keskmisest palgast, on vaja haridus- ja teadusministri ning kohalike omavalitsuste koostööd. See tähendab nii koolivõrgu korrastamist, kui ka näiteks õpetajate karjäärimudeli väljatöötamist,» märkis Võrklaev, tuues esile, et piirkondades, kus koolivõrk on korrastatud, on juba praegu õpetajate keskmine töötasu 120 protsenti keskmisest palgast või rohkemgi.

Kui sotside liider ja siseminister Lauri Läänemets on välja pakkunud, et tänavu õpetajate palgatõusuks vajaliku raha võiksid kõik ministeeriumid leida solidaarselt oma eelarvest näiteks preemiate tasumise arvelt, siis Võrklaeva sõnul oleks tegemist tavapäraste tegevuskulude kärpega. «Ettepanek hoida kokku tegevuskulusid oli üks mitmest minu juba neljapäeval valitsuses pakutud lahendustest, kuid siis see toetust ei leidnud,» rääkis Võrklaev pühapäeval. 

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles