Kohus andis vangile õiguse saata teise vanglasse kinnipeetavale raamat

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pablo Escobari poeg Juan Pablo Escobar oma mälestusteraamatuga 2014. aastal. Kuigi raamatu kaanel on ta autorina kirjas vanematelt saadud nimega, muutis narkoparuni poeg oma nime ja praegu on ta Sebastian Marroquin.
Pablo Escobari poeg Juan Pablo Escobar oma mälestusteraamatuga 2014. aastal. Kuigi raamatu kaanel on ta autorina kirjas vanematelt saadud nimega, muutis narkoparuni poeg oma nime ja praegu on ta Sebastian Marroquin. Foto: Jose Miguel Gomez / Reuters / Scanpix

Tartu halduskohus andis kolmapäeval Tartu vanglas karistust kandvale kinnipeetavale õiguse saata teises vanglas karistust kandvale kinnipeetavale maksikirjaga raamat.

Kohtuvaidlus sai alguse, kui Tartu vangla ei andnud kinnipeetavale Filip-Artur Hiienurmele luba saata teises vanglas karistust kandvale vangile ingliskeelne raamat «Pablo Escobar. My Father» (Pablo Escobar. Minu isa).

Halduskohus kohustas Tartu vanglat lahendama raamatu saatmiseks esitatud taotlus uuesti. Kohus leidis, et saadetise vanglast väljasaatmiseks õiguslikke takistusi ei ole. Selle üle, kas saadetis on adressaadi vanglas kinnipeetavale lubatud või keelatud ese, on pädev otsustama see vangla, kus viibib saadetise adressaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles