Tallinn ja Viimsi vald rahastavad ühiselt ööbussi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Ööbuss.
Ööbuss. Foto: Kris Süld

Linnavalitsus kiitis tänasel istungil heaks Tallinna linna ja Viimsi valla vahel sõlmitava ööbussiliini nr 95 rahastamise kokkuleppe, mis võimaldab valla elanikel kasutada Balti jaama ja Viimsi keskuse vahel sõitvat ööbussiliini.

Abilinnapea Vladimir Svet märkis, et Tallinn jätkab kindlasti koostöö arendamist naaberomavalitsustega, kuna nii saame tagada toimivaid ühendusi, millest võidavad kõik. «On selge, et naabervaldade ja pealinna vaheline ühistranspordiliiklus on oluline ning peame pingutama, et meie ühendused oleks veelgi paremad. Viimsi vallaga oleme pikalt koostööd teinud, mille tulemusel sõidab Viimsi keskusesse bussiliin nr 1, alates jaanuarist lisandus ka ööbuss nr 95,» lausus Svet.

Ööbussiliine katsetati Tallinnas esmakordselt eelmisel aastal ning pilootprojekt osutus edukaks. Alates käesoleva aasta algusest hakkasid ööbussid sõitma aastaringselt ning lisandusid kaks uut suunda Nõmmele ja Viimsisse. Viimsisse suunduv liin sõidab kesklinnas mööda Toompuiesteed, Kaarli, Estonia ja Rävala puiesteed ning seejärel jõuab Pronksi tänava kaudu Narva maanteele. Edasi suundub buss Pirita teele ja Merivälja teele ning teeb lõpp-peatuse Viimsi keskuses.

Viimsi vallavanema Illar Lemetti sõnul jõuab ööbuss Viimsisse tänu heale koostööle Tallinna linnaga. «Alustasime vastavasisulisi kõnelusi juba mõned kuud tagasi ja pärast edukaid läbirääkimisi saigi plaan teoks. Viimsi vald aitab projekti kaasfinantseerida mitmel põhjusel. Esmalt seepärast, et nädalavahetuseti ei pruugi pealinnas kõik viimsilastele huvipakkuvad üritused lõppeda südaööks. Öine ühistransport annab viimsilastele suurema paindlikkuse oma tegevuste planeerimisel. Teiseks aitab see suurendada ka turvalisust,» selgitas vallavanem.

Tallinna 2024. aasta eelarves on ööbussiteenusele kavandatud 830 000 eurot. Viimsi vald tasub Tallinnale valla territooriumil toimuva läbisõidu eest.

1. jaanuarist sõidab Tallinnas kuus ööbussiliini: liin nr 91 sõidab Mustamäe, nr 92 Väike-Õismäe, nr 93 Pelguranna, nr 94 Priisle, nr 95 Viimsi keskuse ja nr 96 Nõmme suunal. Ööbussiliinide alguspunkt on Balti jaamas maakonnaliinide peatuses. Ööbussid sõidavad laupäeva ja pühapäeva esimestel tundidel kella poole ühest kuni poole neljani 30-minutilise intervalliga (viimane väljumine ainult Balti jaamast linnast väljuval suunal). Sõiduplaanid leiab bussipeatustest ja veebilehelt http://transport.tallinn.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles