Isamaa fraktsioonis pole presidendi vastuvõtule praegu kindlaid minejaid (6)

BNS
Copy
Isamaa esindajad pressikonverentsil.
Isamaa esindajad pressikonverentsil. Foto: Madis Veltman

Isamaa fraktsiooni meedianõunik Viljar Voog sõnas BNS-ile, et Isamaa ei ole fraktsioonina otsust vabariigi aastapäevale mineku osas teinud ning iga kutse saanud saadik otsustab ise, kas osaleb presidendi vastuvõtul või mitte.

Voog lausus, et ühtegi kindlat minejat tema teada ei ole. «Küll on aga neid, kes on kutse saanud, aga ei osale, sest viibivad traditsiooniliselt 24. veebruaril oma kodukandis ja perega,» lausus ta.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmetest said kutse vabariigi aastapäeval toimuvale president Alar Karise vastuvõtule õiguskomisjoni aseesimees Anastassia Kovalenko-Kõlvart ja majanduskomisjoni aseesimees Lauri Laats, kes mõlemad vastuvõtule ka lähevad.

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon otsustas kolmapäeval, et ükski nende saadikutest ei lähe Eesti vabariigi aastapäeval presidendi vastuvõtule.

Reformierakonna pressiesindaja Sander Andla ütles BNS-ile, et iga kutse saanud Reformierakonna fraktsiooni saadik ise otsustab, kas osaleb presidendi vastuvõtul.

Presidendi kantselei teatel on vabariigi aastapäevale pühendatud presidendi vastuvõtule parlamendist kutsutud riigikogu juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles