Õigeusu kiriku esindaja: elamisloata metropoliit Eugeni võib ka Venemaalt kaugtööd teha (2)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Metropoliit Eugeni Tallinna Kopli Püha Nikolause kirikus.
Metropoliit Eugeni Tallinna Kopli Püha Nikolause kirikus. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel nädalal otsustas politsei mitte pikenda Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) metropoliidi Eugeni elamisluba, kuna teda hinnatakse ohuks riigi julgeolekule ja Kremli huvides tegutsejaks. Seda, kes ja kuidas hakkab nüüd kirikut juhtima, selgitab sinodi liige Sergei Männik.

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) ütles täna Rus.Postimehele, et järgmise metropoliidi elamisluba sõltub konkreetsest ametisse määratavast isikust. Kas ka uus inimene ametisse määratakse, pole veel teada – võimalik, et Eugeni vaidlustab otsuse või jääb metropoliidiks edasi.

Sergei Männik ütleb, et kuna metropoliidi kantselei sai uudisest teada alles täna hommikul, siis ei oska ta veel öelda, mis edasi saab. «Meile saadetud dokument on kolm lehekülge. Saate isegi aru, et seda tuleb kõigepealt analüüsida. Aga mingit paanikat ega segadust ei ole. On selge, et see on väga ebameeldiv olukord,» ütles Männik. «Ma kordan, veel ööpäevagi pole möödas sellest, kui saime selle otsuse, ja loomulikult ei ole seda teemat varem arutatud,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles