Reinsalu tahaks jälle peaministrit umbusaldada: oleme opositsiooniga rääkinud (16)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas ja tagaplaanil Urmas Reinsalu.
Kaja Kallas ja tagaplaanil Urmas Reinsalu. Foto: Sander Ilvest

Isamaa esimees Urmas Reinsalu kirjutas ühismeedias, et tema hinnangul on paslik algatada riigikogus peaministrile umbusaldusavaldus, sest juhtimiskriis takistavat kogu ühiskonna toimimist.

Reinsalu kirjutas, et eile ei jõudnud valitsus järjekordselt otsusele, et teha õpetajatega kompromiss. Koalitsiooniparteide seisukohad olevat Reinsalu sõnul erinevad ja peaminister takistavat tema sõnul otsuste langetamist.

«Õpetajad jätkavad streiki. Väiksemad koalitsiooniparteid on võimetud oma seisukohtade eest seisma,» väitis Reinsalu, lisades, et tema hinnangul on praeguses olukorras asjakohane algatada riigikogus peaministrile umbusaldusavaldus.

Ta kinnitas, et Isamaa on kõigi opositsioonierakondadega selle üle konsulteerinud. «Isamaa tegi selle ettepaneku juba aasta lõpul, nüüdseks takistab valitsuse juhtimiskriis juba kogu ühiskonna toimimist. Loodan, et see käik annab julgust ka väiksematel koalitsioonipartneritel seista lahenduse leidmise eest, et järgmisel nädalal saaksid lapsed kooli minna.»

«Kui umbusalduse ettevalmistamine ja hirm, et sellega võivad ühineda väiksemad koalitsioonipartnerid, survestab peaministrit lahendust leidma, on see iseenesest positiivne tulemus. Praegune vastasseis ja selle jätkamine ei vasta kuidagi Eesti ühiskonna huvidele, vaid mõjub lihtsalt kiusuna,» sõnas Reinsalu.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles