Vabatahtlikud päästjad saavad mitusada komplekti kaitseriietust

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlike päästjate riietus.
Vabatahtlike päästjate riietus. Foto: Päästeamet

Päästeamet soetas vabatahtlikele päästjatele 330 komplekti uut kaitseriietust.

«Vabatahtlike päästjate arv päästevõrgustikus aina kasvab ja koos sellega ka vajadus varustuse järele. Kaitseriietuse komplekte said kõik vabatahtlikud komandod vastavalt meeskonna suurusele,» selgitas päästeameti vabatahtlike koordinaator Margus Möldri. Komplektis on tulekustutusriided, kiivrisukk ja tuletõrjekiiver, tuletõrje- ja päästekindad ning päästja saapad. Ühe komplekti maksumus on veidi üle 1500 euro.

Lisaks kaitseriietusele said vabatahtlikud komandod eelmise aasta lõpus haagised ja kütuse transportmahutid, aitamaks suurendada päästevõrgustiku kriisivalmidust. 2023. aasta jooksul said vabatahtlikud veel ka kandetekke, esmaabikomplekte, hüdrauliliste päästevahendite komplekte, ketaslõikureid ja kettsaage.

Möödunud aastal osalesid vabatahtlikud 3883 sündmuse lahendamisel, neist 2160 sündmust lahendati iseseisvalt. Vabatahtlikud panustasid riiklikes komandodes ühises valveteenistuses koos kutselistega enam kui 36 000 tundi.

Vabatahtlike valmisolek ning ettevalmistus võimaldab neid kaasata üha keerukamate sündmuste lahendamisse. Vabatahtlikud on üha enam valmis panustama ka elanikkonnakaitse tegevustesse.

Ühtses päästevõrgustikus on 2628 vabatahtlikku päästjat 119 vabatahtlikus komandos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles