Ministeerium kärbib eesti gümnaasiumi tiibu Ida-Virumaal (17)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kiviõli I keskkooli toetusrühm paneb ministeeriumile omakorda süüks, et see viib ühekorraga, asjatundmatult ja kiirustades läbi kolme suurt muutust – õpilaste ümberkolimist, gümnaasiumi likvideerimist ja eestikeelsele õppele üleminekut. Pildil  Kiviõli I keskkooli sissepääs.
Kiviõli I keskkooli toetusrühm paneb ministeeriumile omakorda süüks, et see viib ühekorraga, asjatundmatult ja kiirustades läbi kolme suurt muutust – õpilaste ümberkolimist, gümnaasiumi likvideerimist ja eestikeelsele õppele üleminekut. Pildil Kiviõli I keskkooli sissepääs. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lisaks läbinisti eesti keelekeskkonnaga Toila gümnaasiumile, millest Postimees kirjutas selle kuu algul, on Ida-Virumaal sattunud haridus- ja teadusministeeriumi surve alla veel ühe eestikeelse kooli, Kiviõli I keskkooli tulevik.

Ettevõtja Kert Kärbo, kes kolis kaheksa aasta eest, pärast tütre sündi Tallinnast tagasi kodukanti Ida-Virumaal, oli veel mõni aeg tagasi kindel, et saadab sügisel esimesse klassi mineva poja Kiviõli eestikeelsesse keskkooli, kuid nüüd ootab teda enda sõnul kaks kehva valikut.

Üks võimalus on panna laps lagunevasse, hallitavate seintega Lüganuse kooli, kus senistel andmetel alustaks ta septembris haridusteed ainsana. Teine võimalus on panna poeg Kiviõli I keskkooli, mille eelkoolis käivast 52 õpilasest on vaid umbes neljandik eesti peredest.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles