Uus hariduslepe tekitab õpetajates hulga küsimusi (2)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Tartus algasid haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Reemo Voltri ja Kristina Kallas. 
Tartus algasid haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks. Reemo Voltri ja Kristina Kallas. Foto: Sille Annuk

Tartus eile alanud pika­ajalise haridusleppe sõlmimise läbirääkimistel jõuti haridus- ja teadus­ministri Kristina Kallase (Eesti 200) sõnul ühele meelele selles, milline hakkab kogu tegevus välja nägema ja kuidas võiks jõuda ühise eesmärgini.

Kallas ütles Postimehele, et üldine siht kokku leppida õpetajate karjäärimudelis, koormuse arvestuses, töötingimustes ja rahastusmudelis seati suve alguseks või jaanipäevaks. «Ja pärast suvepuhkust, riigi eelarvestrateegia läbirääkimiste järel sõlmida juba kokkulepe,» lisas ta. Kõnelustel on tähelepanu all kolm suuremat teemat: õpetajate karjäärimudel, nende koormusarvestus ja töötingimused ning rahastusmudel, mille alla kuulub ka koolivõrk. Iga teema alaläbirääkimiste töörühma on kaasatud kaks esindajat erakoolidest, kaks omavalitsustest, kaks õpetajate, kaks koolijuhtide ja kaks haridusministeeriumi poolt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles